terezés

Tervezd meg a következő éved, hogy ez legyen az, ami megalapozza a vállalkozásod sikerét!

Dolgozol mindennap a vállalkozásodon, készíted a tartalmakat, már az összes képszerkesztőt ismered, folyamatosan azon agyalsz, hogyan tudnád felkelteni az érdeklődést az üzleted iránt, mégsem jön az az eredmény, amire a munkád alapján számítanál… Ismerős? 

Lehet, hogy az alapoknál kell keresni a megoldást!

Amikor valakivel elkezdünk dolgozni a vállalkozásán és az énmárkáján, hasonlóan indulunk.

Talán az egésznek a kezdete a legnehezebb, mert ilyenkor kell nagyban gondolkodnod úgy, hogy még alig áll információ és tapasztalat a rendelkezésedre.

Szóval hogyan tudod helyesen indítani az énmárkád, és megtervezni a következő éved, hogy később úgy nézhess vissza rá, mint az évre, ami megalapozta a vállalkozásod sikerét?

A következő videóban ebben leszek a segítségedre, és beszélünk a vállalkozásod értékeiről, és víziójáról.

Amikor az egyetemeken a vállalkozások értékeiről, víziójáról és missziójáról tanultunk és beszéltünk, mindig úgy éreztem, hogy ez egy olyan rizsa, amivel csak az időt próbáljuk elütni. Valamivel mégiscsak ki kell tölteni azt a sok órát. Amikor elkezdtem valóban vállalkozni, és szükségem volt az alapokra és egy tervre, akkor jöttem csak rá, hogy mekkora hülyeség volt ezt hinni.

A vállalkozásod értékei

A legsikeresebb vállalatoknak meghatározott értékeik vannak, amik mentén felépül a vállalati kultúra.

Ugyanez érvényes a sikeres mikro vállalkozásokra, a te vállalkozásodra is.

Ahhoz, hogy egy hosszú távon is jövedemező énmárkát tudj megalapozni, pontosan tudnod kell, hogy mi az az érték, mik azok az elvek, amiket te, személy szerint képviselsz.

A konzultációimon a következő kérdést szoktam feltenni: miben segítesz a célcsoportodnak a partnercéged segítségén kívül?

Ennek a kérdésnek a megválaszolását véletlenül se hagyd ki, mert általában azt látom, hogy a networkerek a partnercégük segítségét azonosítják a sajátjukkal. Valamivel ezt muszáj kiegészítened.

Ehhez sok éves távlatban kell gondolkodnod. Egy olyan dolgot kell találnod, amivel szívesen foglalkozol hosszú időn keresztül, és amiben igazán el tudsz mélyedni. Mi az, amiben te segíteni szeretnél a célcsoportodnak? Mi az az érték, amit te szeretnél képviselni? Mi jusson az embereknek eszükbe rólad? 

Ha ezekre a kérdésekre tudod a választ, akkor mindig lesz tartalomötleted, és valós értéket fogsz nyújtani bennük.

A víziód

Mi a víziód, jövőképed?

Úgy képzeld el, mint a hosszú távú, 5-10 éves célod. Hol leszel ennyi idő múlva?

Tipp: Olyan célokat tűzz ki, amik nagyobbak tőled!

Az, hogy sok pénzed lesz és megveszed azt az autót, amit kinéztél magadnak és az orra alá dörögölöd azoknak, akik nem hittek benned, hogy te bezzeg megmondtad, hogy működni fog, motiváló cél lehet – egy ideig. De mit teszel utána? Ha túl kicsi a célod, akkor miután elérted, motiválatlanná válhatsz a vállalkozásodban.

Plusz, ha önös, egyszerű céljaid vannak, azt megérzik az emberek és nem fognak veled tartani. Ha viszont a célod nem csak rólad szól, hanem tőled jóval nagyobb dolgokról, akkor azokat az embereket fogod magadhoz vonzani, akikkel csapatként összedolgozva igazán sikeressé válhattok.

Azokat az embereket, akik nagy, értékes célokat szeretnének elérni, csak akkor tudod megszólítani és csak akkor tudod őket motiválni, ha azonosulni tudnak a vízióddal.

Tehát mielőtt elkezdesz a részletekkel foglalkozni és belemerülni a napi apróságokba, nézz fel egy picit, vond le a tapasztalatokat az elmúlt évről, majd gondold át, hogy mi az, amit te képviselsz, és ehhez kapcsolódóan határozd meg a hosszú távú terveid! 

Több segítségre van szükséged?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1700 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.