Így építsd fel a tartalmaid lépésről lépésre!

Lehet, hogy érezted már úgy, hogy hiába posztolsz folyamatosan, egyszerűen alig akad néhány ember, akit érdekel az, amit közzéteszel. Valami miatt nem nézik meg a tartalmaid. De mit csinálhatsz rosszul?

Ebből a bejegyzésből megtudod, hogyan építheted fel úgy a tartalmaid, hogy megszerezd és meg is tartsd velük a célközönséged figyelmét, és gyorsabban építhesd az üzleted.

Észrevetted, hogy a videóim és a blog posztjaim mind egy bizonyos mintát követnek?

Lehet, hogy ez csak a véletlen műve?

Nem, még véletlenül sem!

Egy olyan sablon alapján építem fel a tartalmaim, ami a megfigyeléseim szerint a legjobban működik és ehhez ragaszkodok minden egyes alkalommal. Ez segít abban, hogy építsem az énmárkám, folyamatosan növeljem a követőim és feliratkozóim számát,

és abban, hogy felkeltsem és megtartsam a figyelmet.

Szeretnéd tudni, hogy miből tevődik össze a mintám?

A következő elemekre fordítok mindig különös figyelmet:

1. Jó cím!

Miért fontos, hogy jó címet adj a tartalmaidnak? Átlagosan 10-ből 8 ember fogja elolvasni a bejegyzésed címét, viszont 10-ből csak 2-en fogják megnézni azt. Ha rossz címet választasz, akkor hiába írsz nagyon értékes tartalmat, lehet, hogy senkihez sem jutsz el vele.

Menj le a legközelebbi újságárushoz és nézd meg milyen címeket adnak a különféle cikkeknek! A jókra mind igaz, hogy megkapóak, felkeltik a kíváncsiságot, és úgy érzed, hogy azonnal tudnod kell, miről van szó a cikkben. 

2. Bevezető

Megvan a szuper címünk. Következő elemként szükséged lesz egy nagyon jó kis bevezetőre. Ebben lehetőséged van arra, hogy röviden összefoglald, hogy miről lesz szó a tartalmadban. Milyen pontokat érintesz? Milyen kérdésekre kaphatják meg a választ az olvasóid vagy a nézőid (ha videót készítesz)?

Ne feledkezz meg a felépítésről! Jelezd előre, hogy miért érdemes veled maradniuk. Ha van rá ötleted, akkor keltsd fel a kíváncsiságot egy-egy meglepő kijelentéssel, amire a tartalmadban bővebb magyarázatot adsz.

3. Tartalom

A tartalomban valódi értéket adj! Ha esetleg még nem tudod pontosan, hogy hogyan, akkor ebben a bejegyzésemben ezt bővebben kifejtem neked. A lényeg, hogy megoldást kínálj a célcsoportod problémájára.

Hogyan tagold?

Oszd fel egyszerű, könnyen érthető pontokra, amik maximum néhány sorból állnak. A bekezdések első mondatában fogalmazd meg a lényeget, majd azt fejtsd ki a következő sorokban.

Ha figyelsz a felosztásra, akkor egyrészt nem fogsz eltérni a lényegtől, másrészt átláthatóbb és olvashatóbb lesz, és a Google is jobban fogja kedvelni, vagyis előrébb sorolja a találatok között.

4. Csali

Amire esetleg máshol kevesebb példát látsz az az, hogy igyekszem minden egyes anyagomnál egy plusz értéket megosztani, amit ingyenesen le lehet tölteni. Ez az úgynevezett csali.

De mire jó?

Több előnye is van:

  • építi a hiteled,
  • gyűjtheted vele a feliratkozókat a célcsoportodból,
  • lehetőséget nyújt a promócióra (a csalid végén),
  • gyűjthetsz vele értékes hozzászólásokat a posztod alá,
  • és így folyamatosan építhetsz új kapcsolatokat.

Fontos! A csalidban igyekezz pontosan azt összefoglalni, amit ígértél és valós segítséget nyújtani!

Az alap tehát az értékadás. Ahhoz azonban, hogy minél előbb felfedezzenek téged, és érdeklődjenek az üzleted iránt, oda kell figyelned a marketingedre is, és jelezni a potenciális követőidnek és belépőidnek, hogy milyen hasznos tartalmakat teszel közzé.

Te szoktál arra figyelni, hogy “el is add” a tartalmaid? Ha igen, hogyan?

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.