Hogyan találjak megbízható embereket a csapatomba?

Sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy hol lehet a megfelelő, megbízható személyeket megtalálni, akikkel érdemes üzletet építeni?

Hol vannak? Hova bújtak?

Tapasztalat alapján igazán sikeres és stabil vállalkozást csakis a legjobb és legmegbízhatóbb emberekkel tudsz építeni.

Érdemes tehát alapból ezeket az embereket keresned.

Ebben a bejegyzésben pedig arról lesz szó, hogy hogyan tudod őket megtalálni:

1. Te magad válj megbízható személlyé!

Ahhoz, hogy megbízható emberek akarjanak veled dolgozni, először neked kell megbízhatóvá válnod. Először neked kell megváltoznod ahhoz, hogy a környezetedben is megtörténjen a változás.

Korábban megkeresett bennünket egy hölgy, aki az üzletével kapcsolatban azt jelölte meg legnagyobb problémaként, hogy a jelöltei nem jelennek meg a híváson. Végül megbeszéltünk egy időpontot, hogy jobban átlássuk a problémáját. 

Szerinted eljött erre a hívásra? Persze, hogy nem! És azóta sem hallottunk róla semmit.

Ahhoz, hogy megbízható emberek akarjanak veled dolgozni, először neked kell ilyen emberré válnod.

Hogyan? Nézzünk két egyszerű lépést:

a. Első lépés: határozd meg a vállalkozásod irányelveit!

Az irányelveket úgy képzeld el, mint egy szabályrendszert, amit saját magadnak alkotsz meg.

Ezeket az elvek leegyszerűsítik a mindennapi döntéshelyzeteidet, mert egyszer kell őket átgondolnod és meghatároznod, a későbbiekben pedig csak ezek a szabályok alapján kell döntéseket meghoznod.

Ha követed ezeket a szabályokat, akkor olyan emberré válsz, amilyenné szeretnél (például megbízható személlyé) és eléred azt a célt, amit kitűztél magadnak.

Például irányelvként határozod meg, hogy pontosan azt teszed, amit megígérsz vagy megbeszélsz a csapatoddal; mindig pontosan megjelensz a hívásokon; mindig értékeled mások idejét; mindig előre és noszogatás nélkül fizetsz vagy vásárolsz.

Elhoztuk neked például a mi irányelveinket:

  • 6-kor felkelünk, és minden nap meditálunk.
  • Minden egyes nap 1 órát képezzük magunkat.
  • Megcsináljuk az edzést, a heti ritmusunknak megfelelően.
  • Odafigyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozzunk. 
  • A munkánkra maximálisan igényesek vagyunk.
  • Priorizáljuk a feladatokat és a legfontosabbakkal kezdünk.
  • Mindig az ügyfeleink javát nézzük és a lehető legnagyobb segítséget nyújtjuk nekik.
  • Ügyfeleink és a saját időnket maximálisan értékeljük és mindig átgondoltan osztjuk be.
  • A vállalkozásunkhoz igénybevett szolgáltatásokért mindig előre és értesítés nélkül fizetünk.

b. Legyen egy rendszer a munkádban és az életedben

A fenti irányelvek nagyon jó alapot adnak a saját rendszereid kialakításához. Nézzünk kettőt, amivel úgy gondoljuk, hogy networkerként érdemes kezdened:

Napi rutin

A lehetőségeidhez mérten alakítsd ki azt a rutint, aminek köszönhetően tervezhetően tudsz a vállalkozásoddal foglalkozni, és megbízható teljesítményt nyújtani.

Tartalmak

Online mindig a tartalmaid alapján fognak véleményt alkotni rólad. Ha azokban van egy rendszer, akkor a célközönséged biztos lehet abban (helyesen), hogy egy megbízható személlyel van dolga.

2. Edukáld a célközönséged és a belépőid!

Sokáig tartott, mire Gabival megértettük, hogy hogyan tudunk még minél több céltudatos embert elérni. A kulcs a tartalmakban rejlik. 

Ha olyan személyekkel akarsz dolgozni, akik értik, hogy ahhoz, hogy lefogyjanak, nem elég, ha bevesznek egy kapszulát, és mellette ugyanúgy folytatják az életüket, mint korábban, akkor erről a tévhitről kell tartalmakat készítened.

Ha olyan személyekkel akarsz dolgozni, akiknek természetes, hogy egy vállalkozás fejlesztéséhez képezniük kell magukat, munkát és pénzt kell befektetniük, és akik hálásak azért, ha megosztod velük a tapasztalataid, akkor az ezekkel kapcsolatos tévhitekről érdemes tartalmakat készítened.

Vagy esetleg szeretnéd, ha a vásárlóid jobban értenék, hogy hogyan tudsz nekik segíteni például a bőrápolásban, akkor az azzal kapcsolatos tévhitekkel érdemes foglalkoznod. Ha megértik, hogy nem fog egy használat után teljesen megváltozni a bőrük szerkezete, hanem ahhoz hosszabb távú termékhasználatra van szükség, akkor megbízhatóbb vásárlókká fognak válni. 

3. Szűrd a jelölteid!

Miután eléred a lehető legjobb célközönséget, következő lépésként érdemes szűrnöd őket. Hogyan?

Először azonosítanod kell a megbízható jelölteket. Ehhez a legjobb módszer a megfigyelés és monitorozás.

Figyeld meg és vezesd egy rendszerben a tapasztalaid a különböző jelöltekkel. Erre az értékesítési hívás, vagy a chates beszélgetések remek alkalmak.

Ha bizonyos időközönként leírod a tapasztalataid, akkor nagyon izgalmas összefüggéseket, mintákat fogsz észrevenni.

Pl. amikor elkezdesz valakivel chaten beszélgetni, észreveszed, hogy mindig megnézi vagy meghallgatja az üzeneted, de csak 2 nappal később válaszol. Később, amikor elkezdtek együtt dolgozni ugyanezt tapasztalod, és van hogy több napig nem reagál, amikor keresed. Ha többször tapasztalod ezt, akkor le tudod vonni a következtetést, hogy azok között, akik napokig nem reagálnak, kisebb eséllyel lesz megbízható jelölt vagy vásárló.

A következő tapasztalatok is beszédesek lehetnek:

hogyan gondolkodik, mit mond, hogyan beszél a párjáról, hogyan beszél más networkerekről, a főnökéről, a kollégáiról, hogy néz ki a profilja, milyen tartalmakat oszt meg, milyen posztok alatt ír hozzászólást, megjelenik-e pontosan, a megoldásról vagy inkább másokról beszél, vállal-e felelősséget az aktuális helyzetéért, vagy inkább másokat okol.

Egy idő után már egész jó százalékkal meg tudod állapítani, hogy valaki mennyire megbízható, és az alapján el tudod dönteni, hogy mennyi időt és energiát érdemes abba fektetned, hogy dolgozz vele.

Több segítségre van szükséged?

Konzultáció

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Martonosi Zita – Online Network Marketing Klub

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.

online network marketing
zitamartonosi

Mennyi idő, amíg sikeres leszek?

Segítünk neked abban, hogy vállalkozóként pontosabban lásd magad előtt az utat. Ötleteket osztunk meg veled, hogy át tudd hidalni azt az időszakot, amíg nincs pénzben kifejezett eredményed. Az energiád innentől fogva a frusztráció helyett olyan dolgokra tudd fordítani, amik előrevisznek téged.