Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.

Ha a network marketingben a nyár az uborkaszezon, akkor a karácsony az aratás időszaka.

Ez az év egyik legjobb időszaka, hogy növeld az értékesítéseid számát, ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.

Átlagosan 60 000 forintot költünk karácsonykor az ajándékokra. Tehát az emberek el akarják költeni a pénzüket, viszont nem feltétlen van idejük arra, hogy megtalálják a tökéletes ajándékokat.

Mindenki nagyon elfoglalt a munkahelyén, és szívesen vásárol tőled, hogy ezt a folyamatot gyorsabban és kényelmesebben meg tudja oldani és tényleg izgatottan várhassa az ajándékbontás pillanatát, mert tudja, hogy idén tényleg szuper ajándékokat vett a szeretteinek.

Szóval hogyan tudnál még többet kihozni ebből a pezsgő időszakból, hogy növeld az üzleted és az értékesítéseid?

Megcsináltuk neked a házi feladatot és összeszedtük a legjobb ötleteket, hogy elégedetten zárhasd ezt az évet.

1. Tenyerelj abba, amin valószínűleg éppen gondolkodik a célközönséged, és segíts nekik a döntésben!

Mi járhat a célközönséged fejében?

Nézzünk néhány ötletet! Valószínűleg az jár a fejükben, hogy:

  • mit vegyenek ajándékba a testvérüknek, anyukájuknak, gyerekeiknek.
  • szeretnék, ha ezen a karácsonyon igazán relaxáltak lehetnének, foglalkozhatnának végre egy kicsit magukkal és meghitt pillanatokat élhetnének át a szeretteikkel.
  • kipróbálhatnák, hogy milyen elutazni karácsonykor és teljesen új élményeket gyűjteni az ünnepek alatt.
  • hogyan tudnának valamilyen megoldást találni arra, hogy ne plusz 5 kilóval kezdjék a következő évet is a hatalmas karácsonyi menük miatt.
  • hogyan tudnának igazán csinosak lenni most karácsonykor, hogy szuper karácsonyi fotót posztolhassanak magukról és begyűjtsék a párjuk elismerő pillantásait.

Következő lépés: Gondold át, hogy melyik termékek vagy termékcsomagok jelenthetnének megoldást számukra?

Szuper! Megvan a probléma és megvan, hogy miben tudsz nekik segíteni.

A megoldásba csomagolt termékajánlást pedig egészítsd ki olyan ötletekkel is, amik nem feltétlen a saját termékeidhez kapcsolódnak, viszont segítenek a célközönségednek. Így kevésbé érződik az, hogy te csak terméket szeretnél eladni. 

Tehát, ha például szépséggel foglalkozol, és sminktermékeket szeretnél értékesíteni, akkor így is felépítheted a videód:

Cím: Hogyan várd igazán csinosan és/vagy stílusosan a karácsonyt?

Tartalom: Itt megoszthatsz stílusötleteket vagy beszélhetsz a legújabb öltözködési trendekről.

Promó: Végül pedig bemutathatod azokat a termékeket, amikkel kisimíthatja a ráncait vagy elkészítheti a legszebb karácsonyi sminket a tökéletes végeredményért. 

Milyen típusú tartalommal segíts nekik? Videó!

Most nem igazán érsz rá, hogy szöveges tartalmakkal próbálkozz. Ha minél nagyobb hatással szeretnél lenni a célközönségedre, és jobban fel akarod hívni magadra a figyelmet, akkor videóval vagy élő videóval érdemes dolgoznod. 

2. Készíthetsz ajándék útmutatót is a célközönségednek vagy a csoportodnak.

Valószínűleg sokatoknak van katalógusa, ahonnan lehet válgoatni a termékek közül. Ha személyesebbé és hatékonyabbá szeretnéd tenni, akkor készíthetsz belőle Ajándék Útmutatót a célközönségedre szabva.

Például, ha a célközönséged édesanyák, akkor átgondolod, hogy vajon az édesanyák kiknek szeretnének ajándékot venni, ami összeköthető az üzleteddel: a gyereküknek, a párjuknak, a szüleiknek. Ezt megközelítheted az érdeklődési kör oldalról is: például legjobb ajándékok sminkimádó tiniknek, főzni szerető nagymamáknak, azoknak akik imádnak utazni, vagy vegánoknak. Tehát érdemes a lehető legszemélyreszabottabb útmutatót összeállítanod.

  • Tipp: Ha van vállalkozásod, ami kiegészíti a network marketing üzletedet, akkor készíthetsz kapcsolt ajándékkártyákat. 

Például: Kozmetikus ajándékkártya + arcápolási rutin csomag; relaxációs terápia + méregtelenítő csomag a külső-belső megújulásért; személyi edzés + életmódváltó program; masszázs + táplálékkiegészítő csomag az egészségért.

Az ajándék útmutatót szintén egy videóban érdemes felépítened, hogy a legjobb ajándékötleteket gyűjtötted bele személyre szabva és szívesen megosztod azzal, akinek nehézséget okoz az ajándékvásárlás.

3. Csináld magad vagy hack videók

Az első pontban említett videók vagy élők mellett még nagyon szuperül működnek a csináld magad vagy az úgynevezett hack videók. Ezek azok a videók,  amikben különféle egyszerű, de hatásos trükköket/megoldások mutatnak be mindennapi problémákra.

Miért működnek? Vegyük például az ikeát! Az ikeánál megértették, hogy bútorvásárlás közben is jól akarod magad érezni, és hogy átlagos fogyasztóként fogalmad sincs arról, hogy hogyan kéne ízlésesen berendezni a lakásodat. Ezért ötletekkel, kész szobákkal, megoldásokkal látnak el téged. A megvalósult eredményt láthatod, ami viszont már megmozgatja a fantáziád, és azt érzed, hogy “Igen erre van szükségem!”.

Ez a logika alapján nézzük néhány karácsonyi ötletet:

  • Karácsonyi menü egyszerűen és finoman.
  • Egyszerű irányvonalak, hogy csinosan tudj felöltözni.
  • Csomagolási tippek gyorsan, otthon található alapanyagokkal és eszközökkel.
  • Hogyan pakolj be karácsonyi utazáshoz, hogy minden flottul menjen?

Ezeket az ötleteket ebben az esetben viszont nem felsorolnod kell, hanem be kell őket mutatnod.

A videók végén pedig, amikor már figyelnek rád, jóval hatékonyabban tudsz kapcsolódó termékeket ajánlani.

Megvannak az ötletek, úgyhogy már csak a megvalósítás hiányzik. Karácsonyi értékesítésre fel!

Több segítségre van szükséged?

Konzultáció

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Martonosi Zita – Online Network Marketing Klub

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 3000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Mennyi idő, amíg sikeres leszek?

Segítünk neked abban, hogy vállalkozóként pontosabban lásd magad előtt az utat. Ötleteket osztunk meg veled, hogy át tudd hidalni azt az időszakot, amíg nincs pénzben kifejezett eredményed. Az energiád innentől fogva a frusztráció helyett olyan dolgokra tudd fordítani, amik előrevisznek téged.