Mit írjak idegeneknek az üzletemmel kapcsolatban?

Sokszor kapom networkerektől ezt a kérdést, és a válaszom nagyon egyszerű:

Az üzleteddel kapcsolatban semmilyet!

“Szia! Úgy láttam a profilodon, hogy nagyon pozitív és nyitott személyiség vagy és, hogy hasonlóan gondolkodunk. Azért írtam neked, mert online építem a vállalkozásom és éppen bővítem a csapatom. Ha szeretnéd megismerni a részleteket, akkor katt erre a linkre, itt tudsz regisztrálni is.“

Ez egy spam üzenet tipikus példája.

Miért nem érdemes ilyen üzenetekkel bombázni az embereket?

Nem nagyon találkoztam még olyan személlyel, aki szerette volna bármilyen formában a kéretlen reklámot. Ezekre a spam üzenetekre pont ezért általában nem érkezik válasz, vagy ha igen, akkor az sokszor negatív, és akár jelenthetnek is téged.

Ezek alapján a Facebook azonnal tudja, hogy kéretlen üzeneteket küldözgetsz ki, tehát valószínűleg a posztjaid sem fognak sok értéket képviselni.

És mit tesz?

Természetesen csökkenti a profilod elérését, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson másoknak.

 

Lehet, hogy észrevetted már, hogy amikor kedvelsz valamilyen tartalmat, pl. kiskutyás oldalakat kezdesz követni, vagy hosszan nézed, ahogy kiscicák mozgatják a fejüket a repülő játék irányába, akkor nemsokára kisállatos posztok és kiscicás videók jelennek meg az idővonaladon.

 

Ez azért van, mert a Facebook célja, hogy minél időt tölts rajta. Az algoritmusa folyamatosan figyeli, hogy mi az, ami tetszik neked, mely posztokon időzöl tovább, hogy később hasonló posztokat mutasson neked.

Tehát, ha spam üzeneteket küldesz, akkor:

  • egyrészt tilthat téged a rendszer, 
  • másrészt kevesen fogják látni a posztjaid,
  • harmadrészt pedig az embereknek szépen lassan elegük lesz a hálózatépítőkből.

Mit tegyél helyette?

Beszélgess!

Arra használd a Facebookot, amire való, vagyis folyamatosan építs és ápolj kapcsolatokat másokkal, különösen a célcsoportoddal! Igyekezz minél gyorsabban válaszolni a beérkező üzenetekre és hozzászólásokra! Mivel mégsem várható el tőled, hogy egész nap a gép előtt ülj és üzenetekre várj, ezért a legkönnyebb, ha beépíted a napi rutinodba. Például minden reggel, amikor felkelsz megnézed az üzeneteid és válaszolsz rájuk, majd legközelebb este, amikor hazaérsz. 

Adj értéket!

Formáld az énmárkád értékes tartalmakkal! Szerencsére a Facebook felülete – a kéretlenül kiküldött reklámüzenetek és a személyes profilon történő promóciós tartalmak megosztása helyett – teljes mértékben támogatja, hogy brandet építs magad köré, és ezen keresztül követőket gyűjts. Így egy olyan közösséget tudsz megalapozni, aminek a tagjait érdekli az a támogatás, amit nyújtani tudsz személyesen (értékes tartalmak) és a parnercégeden keresztül is (termékek).

Reagálj mások tartalmaira!

A közösségi médián a kapcsolatépítés része, hogy te is követsz másokat és folyamatosan támogatod őket kedveléssel, hozzászólással vagy akár megosztásal. Ha ezt rendszeresen megteszed és mások érzik, hogy figyelsz rájuk, akkor meg fogod látni, hogy visszakapod a figyelmességet, és a saját posztjaid is népszerűbbek lesznek. 

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.