Hogyan készíts könnyedén, nagy aktivitást kiváltó posztokat?

Amikor készíted a tartalmaid, a következőket érdemes átgondolnod: mennyi energiát és időt kell befektetned a tartalomba, mekkora aktivitást fog kiváltani, mennyire fogja építeni az énmárkád és ezen keresztül támogatni téged az üzleted építésében.

Ha ezeket figyelembe veszed, akkor rájössz, hogy kevésbé hatásos, ha csakis a gyerekeidről készült fotókat osztod meg, mert nem ad értéket más embereknek.

Ha pedig már készítettél néhány olyan bejegyzést/videót, amiben igyekeztél segíteni másoknak, akkor tudod, hogy bizony sok energiát és időt igényel egy-egy ilyen tartalom létrehozása. Nehéz lenne tehát mindennap ilyen minőségi anyagot készíteni.

Hogyan tudnál tehát a köztes időben is előrukkolni valamivel, ami gyorsan megvan, kevés energiát igényel és a profilodra vagy az oldaladra tereli a figyelmet?

Ha figyeled az oldalam, biztosan észrevetted, hogy rendszeresen egy-egy motivációs idézetet teszek közzé.

Igen, ilyen egyszerű posztokkal egészítem ki a fő tartalmaim. Így időt tudok spórolni, mégis megjelenek minden héten, értéket adok, aktivitást váltok ki és újabb követőket gyűjtök.

Vajon elcsépeltek ezek a posztok?

Talán.

Működnek?

Nagyon is!

Ezért dolgoznak ilyen posztokkal a legsikeresebb online hálózatépítők, vállalkozók, írók, motivációs előadók, és még sorolhatnám.

Hogyan írj olyan motivációs szöveget, ami tuti, hogy megfogja az embereket?

Egy trükköt alkalmazol, mégpedig megnyitod a Googlet. Ezen keresztül rákeresel a legnépszerűbb üzlethez vagy énmárkádhoz köthető motivációs szövegekre. Mivel én a network marketingre koncentrálok, ezért ehhez kapcsolódó motivációs szövegekkel dolgozom. Nálad ez lehet az egészséges életmód, kemény edzés vagy akár a főzés.

Angolul általában izgalmasabb idézeteket tudsz találni. Ha nem beszélsz angolul, akkor a Google Fordító azonnal segíteni fog neked.

 

Amikor kiválasztottál egy idézetet, keress rá Facebookon vagy Googlen! A találatok alapján kapni fogsz egy képet arról, hogy mennyire tetszik az embereknek. Ha úgy látod, hogy népszerű, akkor nálad is működni fog.
Mielőtt bármilyen szöveget felhasználsz, érdemes előtte megbizonyosodnod, hogy az köthető-e valakihez. Úgy vagy leginkább hiteles és persze úgy a korrekt, ha mindig jelzed, ha valamit mástól vettél át. Ha az idézet nem köthető egy konkrét személyhez, akkor persze nem kell jelezned.

Tegyél-e hozzá képet?

Ha nem akarsz folyton képeket keresgélni, vagy magadról készíteni, akkor is készíthetsz jó kis motivációs posztokat. Frazer Brookes szerint – aki az online üzletépítés terén ért el nagy sikereket – például nagyon jól működik, ha kép nélkül teszel ki egy 84 karakternél rövidebb szöveget. Így egyrészt nagyobb betűkkel jelenik meg az idővonalon és feltűnőbb lesz a bejegyzésed, másrészt pedig tényleg minimális mennyiségű időre van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd.

Az is szuper megoldás, ha képet is kapcsolsz hozzá. Bár ez egy picit időigényesebb, viszont nekem az a tapasztalatom, hogy a képes bejegyzésre többen reagálnak. Ha ezt fokozod egy rólad készült fotóval – és nem egy stock fotót használsz – akkor szintén növelheted az aktivitást alatta. Ez azért is hasznos mert többször látnak téged és így közelebb kerülhetsz a követőidhez. 

Emellett, ha képes bejegyzést készítesz, akkor rá tudod tenni a logód vagy a neved, így ha megosztják a posztod, akkor ezek alapján megtalálhatnak vagy emlékezhetnek rád. 

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.