Hogyan gyűjts a 0-ról 2000 minőségi, aktív követőt ingyenesen?

Lehet, hogy te is éppen azon gondolkodsz – vagy már úgy is döntöttél -, hogy üzleti oldalt indítasz, hogy azon keresztül is gyűjtsd a jelölteid az üzletedhez. Ilyenkor az egyik legnehezebb feladat az első kedvelések begyűjtése a célcsoportodtól. Itt még se tudásod, se tapasztalatod, és általában kiépített kapcsolatrendszered és pénzed sincs (hirdetésre), arról nem is beszélve, hogy nem tudod, hogy egyáltalán működni fog-e az, amit elképzeltél.

Tudom milyen.

Ebben a helyzetben voltam én is, és mára a 0-ról elértem 2000 olyan aktív követőt, akik közül sokkal szoros, akár üzleti és baráti kapcsolatot tudtam kialakítani, hirdetések nélkül.*

*Próbaképpen már készítettem hirdetéseket az oldalon.

Bár ez még lehet, hogy nem egy hatalmas eredmény, viszont ezt jóval értékesebbnek tartom, mintha 20 000 olyan követőm lenne, akik valamilyen nyereményjáték miatt kedvelték volna az oldalamat, majd el is felejtettek engem.

Ezek alapján talán a legrelevánsabb tapasztalatokat tudom veled megosztani, mert ugyanonnan indultam, ahol lehet, hogy most éppen te is vagy.

Szóval, ha te is szeretnél a totális nulláról felépíteni egy szorosabb kapcsolatokon alapuló közösséget és üzleti oldalt, akkor a következő, általam szerzett tapasztalatok nagy segítséget jelenthetnek neked.

Ebben a bejegyzésben azt a két dolgot emelem ki, ami úgy gondolom, hogy elengedhetetlen ahhoz, hogy egy stabil énmárkát és folyamatosan növekvő oldalt építs fel valós érdeklődőkkel.

Vonzás Marketing

Hiszek abban, hogy ahhoz, hogy hosszú távon az énmárkádon alapuló, stabil üzletet építs ki, ahhoz értéket kell adnod. Ezt az eddigi tapasztalataim 100%-ban alátámasztják.

Úgy gondolom érdemes kitérnünk arra, hogy mi nem a vonzás marketing:

  • nem azt jelenti, hogy állandóan arról posztolsz, hogy otthon építed az üzleted, amíg másoknak hétfő reggel be kell menniük dolgozni, és
  • nem is arról szól, hogy megosztod, hogy szerinted hülyeség, ha valaki egy munkahelyet szeretne magának.

A vonzás marketing alapja a valós értékadás és segítségnyújtás. Ez a közösségi médián általában olyan szöveg, hanganyag, infografika, kép, videó, blogbejegyzés, poszt, jegyzet, amiben a célcsoportod nehézségeire és problémáira nyújtasz megoldást.

Előnye, hogy ha értéket adsz, akkor az emberek téged fognak megkedvelni, benned fognak bízni, és így sokkal nyitottabbak lesznek arra a lehetőségre, vagy azokra a termékekre, amiket ajánlasz.

Erről bővebben ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Chatbot

Biztos vagyok benne, hogy nem tudtam volna ennyi értékes személyt elérni, ha másfél évvel ezelőtt nem kezdek el chatbotot építeni. Még mindig nagyon új és izgalmas marketing eszköznek számít, mégis kevesen használják.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy tudod vele irányítani a feliratkozóid figyelmét. Vegyük példának az oldalad! Amikor elindítasz egy Facebook oldalt, az algoritmus viszonylag sok követődnek küld értesítést a posztjaidról. Azonban ahogy növekszik az oldalad ez az arány szépen lecsökken akár 5-10%-ig. Hiába készítesz tehát értékes tartalmakat, a legtöbben azok közül sem fogják látni, akik már korábban kedvelték az oldalad.

Itt jöhet a kis chatbotod a képbe. A segítségével feliratkozókat tudsz gyűjteni, majd üzenetet tudsz nekik kiküldeni. Így akár 70%-80%-ukat (átlagos megnyitási arány) el tudod érni akár egy pillanat alatt és a tartalmaidra tudod irányítani a figyelmüket. Mindezt hirdetés nélkül!

 

Itt írtam bővebben arról, hogy hogyan tudod a chatbottal automatizálni az üzleted.

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1500 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.