Hogyan automatizáld az üzleted chatbottal?

Mi az a chatbot és hogyan tudod vele automatizáltan gyűjteni a minőségi érdeklődőid az üzletedbe?

Biztosan hallottál már a chatbotokról. Gondolkodtál már azon, hogy ezek vajon hogyan működnek és hogy hogyan tudnád felhasználni őket az üzletedhez?

Amióta építem az üzletem több, mint 17 000 személlyel tudtam felvenni a kapcsolatot chatboton keresztül és több ezer minőségi érdeklődővel tudom folyamatosan tartani rajta keresztül a kapcsolatot. Ez hogy hangzik neked?

Ebből a részből meg fogod tudni, hogy mi az a chatbot és hogyan tudod vele automatizáltan gyűjteni a minőségi érdeklődőid az üzletedbe.

Ötletek neked a chatbotokhoz

Feliratkozókat gyűjthetsz

Feliratkozók gyűjtésénél szuperül működik, ha letölthető anyagokat (csalikat) kínálsz fel, amit akár a botodon keresztül is le tudnak tölteni. Így amellett, hogy egyre többen iratkoznek fel hozzád, azonnal kapcsolatot is építesz velük.

Irányítani tudod a figyelmet

Amikor már vannak feliratkozóid, tudsz küldeni nekik (a szabályok betartásával) Messengeren üzenetet. Ez nagyon hasznos lehet, ha esetleg van egy nagyobb kihívás, kedvezmény, vagy új termék az üzletedben, amiről szeretnéd, hogy a megfelelő feliratkozóid azonnal értesüljenek.

Menüt tudsz beállítani

Van esetleg olyan kérdés, ami szinte mindig felmerül, vagy szoktál néhány dolgot újra és újra elmagyarázni? A válaszolgatás feladatkört át tudod passzolni a chatbotodnak, ami 0-24-ben azonnal válaszolni fog helyetted az érdeklődőidnek.

Előre programozhatod a beszélgetéseket

A network marketing alapja a kapcsolatépítés. Képzeld el, hogy ennek egy részét automatizálhatod, vagyis anélkül, hogy jelen lennél, előre programozott kérdésekkel jobban megismerheted az érdeklődőd. A válaszai alapján pedig el tudod dönteni, hogy érdemes-e vele személyesen is felvenned a kapcsolatot.

Hirdetéssel tudod összekapcsolni

Szoktál hirdetni, vagy szeretnél a jövőben? A chatbotod összekapcsolhatod a Facebook hirdetéseiddel is. Így nagyrészt (célzástól függően persze) a célcsoportodba eső személyek fognak feliratkozni hozzád.

Hogyan kezdj hozzá?

Kapcsold össze az oldaladdal!

Több platformon is elindíthatod saját chatbotodat. A legnépszerűbbek a Chatfuel és a Manychat. Én a Manychatet használom, mert nekem logikusabb a felépítése és támogatja a marketing tevékenységeket. A Manychaten egy perc alatt, ingyen el tudod indítani a saját chatbotod, ha megnyitod a manychat.com-ot, és engedélyezed, hogy kapcsolódjon a Facebook profilodhoz. Ezután válaszd ki a megfelelő oldalad, és már ott is vagy a fiókodban.

Állítsd össze az első beszélgetésed!

A chatbotépítés alapja természetesen a beszélgetések programozása. A Flows/+New Flow gombbal tudsz új beszélgetést összeállítani. Kezdetben az üzenetírás, kép-,hang-, és videóanyagok küldése lesz számodra leghasznosabb. Ezenkívül több választási lehetőséget is meg tudsz adni egy-egy üzeneted után, így a feliratkozód irányíthatja a beszélgetést, és azt az információt kaphatja, amire neki szüksége van.

Összességében, mivel még viszonylag újak, érdekesek és hasznosak a feliratkozók számára, ezért nagy előnyre tehetsz szert a chatbotok használatával és elképesztően hasznos marketing eszközeid lehetnek.

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Konzultáció

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Martonosi Zita – Online Network Marketing Klub

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.