Oszd be az idődet 4 egyszerű lépés segítségével, hogy hatékonyabban építsd az üzletedet mégis több szabadidőd legyen!

Ismered azt az érzést, amikor elhatározod mennyi mindent fogsz megcsinálni ma, de azon kapod magad, hogy a nap mindjárt lemegy? 

Ha te is szoktál “szüttyögni”,  akkor ez a bejegyzés neked szól! 

1. RENDSZER

Ha van rendszered, az azt jelenti, hogy van egy átgondolt terved arra, hogy mi után mit fogsz mit csinálni, hogy hatékony legyél. 

Networkerként és vállalkozóként pedig ilyen rendszerekre van szükséged. Rendszerre az érdeklődőid gyűjtéséhez, az üzleted bemutatásához, a tartalmaid készítéséhez, az értékesítésedhez, a napodhoz, a fejlődésedhez, az edzésedhez.

Ha rendszerrel dolgozol, akkor kevesebb munkával érsz el több eredményt, és tudod is, hogy mi hozta azt az eredményt.

Viszont nem kell már holnaptól mindent rendszerben csinálnod!

Kezdd egyszerűen az alapoktól és rendszerezd a napjaidat, és a fejlődésedet! Határozd meg, hogy hogy fog kinézni a napod, miben fejleszted magad és erre mikor szánod rá az időt.

Következő lépésként pedig kicsit gondold át, hogy hogyan posztolsz és, hogyan mutatod be a lehetőséged, vagy ha erre már a csapatodban van egy útmutató, akkor a hívásaidon dolgozz és azokat rendszerezd.

 

2. Mérj, tesztelj és fejleszd a rendszered!

A befektetett munkád 20%-a felelős az eredményeid 80%-áért. Tehát nincs más dolgunk, mint kiválasztani azt a 20%-ot és abba fektetni az energiánkat. De mi volt az a 20%, ami az eredményünket hozta?

Hát ez az! Hogyha nem mérjük, akkor azt nem fogjuk tudni és nem tudunk hatékonyabbá válni a munkánkban!

Tehát tesztelj, és mérd a hatékonyságod a rendszereidnél, a tartalmaidnál, a kapcsolatfelvételnél, a hívásaidnál.

Ha nem reagálnak egy bizonyos típusú posztra pedig rengeteget dolgozol vele, közben más tartalmakkal gyorsan megvagy, és azokon keresztül könnyen építesz kapcsolatot, akkor ezek alapján teljesen logikus mit kell tenned.

Az értékesítésnél ugyanígy! Már az elején érzed, hogy nem vagytok valakivel egy hullámhosszon, de csak végigviszed és végül vásárol egy terméket majd eltűnik és nem hallasz róla többet. Ha ezeket a tapasztalatokat vezeted egy táblázatban, akkor kirajzolódik egy minta és egy idő után látni fogod, hogy mikor érdemes időt és energiát fektetni egy-egy kapcsolatba vagy értékesítésbe.

Tudjom, hogy hülyén hangzik, hogy fordíts plusz időt arra, hogy tesztelj, mérd a hatékonyságod és tervezz újra, pedig ez az, ami segít téged abban, hogy ne mindig ugyanazokat a köröket fusd le, és idővel igazán hatékony légy.

3. Engedd meg magadnak, hogy fókuszált legyél és flowba kerülj!

Ismerős számodra a következő munkamenet?

Nagyon szeretnél haladni egy fontos feladattal, és amíg igyekszel fókuszálni felugrik egy e-mail. Arra gondolsz, hogy lehet, hogy sürgős dologról van benne szó, ezért gyorsan megnézed. Kiderül, hogy nem volt igazán fontos (lehet, hogy nélküled is megoldódott volna), de ha már ott vagy, akkor válaszolsz, majd visszalépsz és igyekszel újra felvenni a fonalat, viszont kapsz értesítést a telefonodon és az egész kezdődik elölről…

Ha hat helyre figyelsz miközben dolgozol, akkor valószínűleg jóval kevesebb és gyengébb munkát tudsz elvégezni, de az időd legalább fogy és semmit sem tudsz igazán jól csinálni, végül pedig még rosszul is érzed magad emiatt.

Hogyan tudnál igazán értékes segítséget adni és izgalmasan kommunikálni, ha nem tudsz igazán koncentrálni, amikor a tartalmaidat készíted?

Ha hatékony szeretnél lenni, akkor különíts el néhány órát, amiben fókuszáltan le tudsz ülni és csakis  vállalkozásodra koncentrálni. Ilyenkor kapcsold ki az értesítéseket, és ha nem telefonon dolgozol akkor akár ki is kapcsolhatod. Egyszerűen szüntess meg minden zavaró tényezőt!

Kapcsolj be valamilyen kellemes zenét, készíts egy teát, meditálj vagy kapcsolj fényeket, amik segítenek a koncentrálásban. Találd meg azt a módszert, ami számodra megfelelő és azt alkalmazd!

Így flow állapotba kerülhetsz, ami összehasonlíthatatlanul hatékonyabb, mintha mindent egyszerre próbálnál megcsinálni.

Multiplikáld a tartalmaidat!

Sokszor felmerül az a kérdés, hogy hogyan tudnál mindenhol megjelenni: a profilodon, a csoportodban, az oldaladon, az instán, és sztoriban is?

Ez még így felsorolva is sok! Nemhogy mindegyikre minőségi tartalmat készíts, ami fel is kelti az érdeklődést.

Először is, nem kell minden felületre tartalmat készítened! Válassz ki 1-2 felületet, amire fókuszálsz és mindig azok legyenek az elsődleges felületek, amiken kommunikálsz, hogy tudja a közönséged, hogy hol tud téged megtalálni.

Másodszor pedig használd fel többször ugyanazt a tartalomötletet, vagyis multiplikáld a tartalmaid! 

Elég ha van egy ötleted, amit elkészítesz posztban, sztoriban, csinálsz belőle videót, abból kivágsz esetleg képeket vagy rövid szakaszokat és ezt mind-mind felhasználod a felületeiden. 

Ez nem jelenti azt, hogy mindenhol ugyanakkor kell őket közzétenned. Egyszerűen csúsztasd el a tartalmaidat időben a különböző felületeken és már meg is vagy velük!

Tipp: Használj különféle applikációkat a tartalmaid feldolgozására, színesítésére, vágására. Ezek az applikációk segítenek abban, hogy a felületre szabd a tartalmaid.

Bónusz: Mi az, ami igazán fontos?

Amikor kitűzöd a céljaid és tervezed az évet, akkor azt is gondold át, hogy mi az, ami igazán fontos az életedben, mennyire fontos számodra a célod és hogy azért milyen áldozatokat vagy hajlandó meghozni.

Nekem rengeteget segített, amikor átgondoltam, hogy mi az, ami igazán értéket jelent számomra és az alapján igyekszem arányosan beosztani az időm.

Logikusnak hangzik, hogy arra szánj időt, ami fontos, de ahogy észrevettem ez csak az esetek töredékében történik meg, még ha igyekszünk tudatosan is élni.

Úgy vettem észre, hogy ez sokszor egyszerűen azért van mert félünk, hogy mit gondolnak mások, nem akarunk megbántani senkit, nem akarjuk, hogy csalódjanak bennünk, nem akarunk magunkban csalódni és ezért hajlandóak vagyunk újra és újra feladni az álmainkat és a céljainkat, vagy legalábbis elhalasztani őket.

Úgy gondolom, hogy ez nagyon súlyos ár, és ezt érdemes tudatosítani magunkban és a helyén kezelni a dolgokat. Néhány példa:

  • a család, és a családom szükségletei kontra mit gondol a főnököm vagy szomszédom.
  • van egy feladat, akarsz szerkeszteni például egy posztot, de nem találod azt a tökéletes képet, amit be szeretnél illeszteni, vagy felmerül valamilyen technikai dolog, amire elkezded keresni a megoldást és már el is ment vele egy óra. Ilyenkor tudatosítanod kell magadban, hogy mi a cél, érdemes ezzel a dologgal szüttyögnöd vagy esetleg más dologba kellene fektetned az időd.
  • az alsóvonalad nem azt csinálja, ami te mondasz neki. Vagy nem válaszol, vagy nem vásárol, te pedig az értékes idődben, azon stresszelsz, hogy miért nem válaszol és gondolkodsz, hogy írj neki újra vagy sem.

Több segítségre van szükséged?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.