5 egyszerű lépés, amit MÁR MA megtehetsz, hogy hiteles személyként pozicionáld magad a profilodon és MINŐSÉGI ÉRDEKLŐDŐK figyelmét keltsd fel

Tedd a szívedre a kezed és nézd meg a profilod! Az ott látottak alapján te egy hiteles személynek gondolnád magad, akire network marketing mentorként lehet tekinteni?

Ha online minőségi érdeklődőket szeretnél elérni, akkor az első lépés, hogy azon az online felületen amit használsz egyértelműen látszódjon, hogy te egy hiteles személy vagy, érdemes tőled vásárolni és/vagy veled dolgozni.

Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy hogyan válhatsz hiteles személlyé a profilodon és hogyan keltheted fel minőségi érdeklődők figyelmét. 

 

Miért jó, ha hiteles személyként tudod magad pozicionálni?

 1. Többen reagálnak a tartalmaidra
 2. Olyan emberek reagálnak a tartalmaidra, akikkel szeretnél és érdemes is kapcsolatot építened
 3. Hatékonyabb leszel, amikor direktben megkeresel másokat
 4. Eredményesebben tudod meghívni a potenciális érdeklődőidet egy beszélgetésre
 5. Könnyebben zársz, amikor már egy-egy érdeklődővel beszélsz a lehetőségedről vagy termékedről.
Tehát gyakorlatilag a létező összes folyamatban, ahol kapcsolatot építesz, hatékonyabb és eredményesebb leszel. De hogyan érd ezt el? 

1. Jelenj meg a profilképen!

Te legyél a profilképen! Az emberek nem egy tál salátához vagy egy súlyzóhoz fognak csatlakozni, hanem egy hús-vér, mosolygós emberhez. Így sokkal személyesebb lesz az oldalad, vagy a profilod és így könnyebben fogsz szimpátiát kiváltani. Általában mindössze néhány pillanatod van arra, hogy felkeltsd az érdeklődést. Ehhez a megfelelő alap minden esetben egy barátságos profilkép, amin te szerepelsz.

A profilképen nézz a kamerába és figyelj a kép minőségére is! Jogosan gondolod azt, hogy ez természetes és logikus, de rengetegszer megtörténik, hogy networkerek nem figyelnek oda és pixeles, vagy elmosódott képet használnak.

2. Alapozz a kíváncsiságra!

Távolítsd el a céged nevét és logóját a közösségi média felületeidről! Miért mondjuk ezt?

Gondoljuk ezt át közösen és vegyük sorba az eshetőségeket! Mi történik, ha látják a partnercéged vagy a termékek nevét a profilodon?

 1. Ha már ismerik, és korábban ezzel kapcsolatban hoztak egy döntést, akkor a név alapján nem fogják meggondolni magukat.
 2. Ha még nem ismerik, akkor pedig a név alapján nem fogják érteni, hogy az mire lenne jó nekik.

Ha viszont nem látják a termék nevét, csak azt, hogy mire jó, vagy miben tud nekik segíteni, akkor már fel tudod kelteni az érdeklődést, mert az információt csak tőled tudják megkapni.

3. Kapcsolatokat építs a tartalmaiddal!

A közösségi média oldalakra azért jönnek az emberek, hogy szórakozzanak és kapcsolatokat építsenek. Nem azért jönnek, hogy vásároljanak vagy regisztráljanak egy network marketing céghez.

Hogyan tudod mégis ebbe az irányba terelni őket?

A célod elsősorban neked is a kapcsolatépítés kell, hogy legyen! Miután megvan közöttetek a kapcsolat, és már ismernek, kedvelnek és megbíznak benned, akkor akarnak majd vásárolni tőled és veled dolgozni.

Kapcsolatot pedig a tartalmaidon keresztül tudsz építeni a potenciális jelölteiddel.

Ma már azonban nem feltétlenül elég, ha egyszerűen életstílus posztokat teszel közzé. Ezeket ki kell egészítened értéket adó, problémákat megoldó tartalmakkal. Ezeken keresztül tudod magad egy hiteles személyként pozicionálni. 

Ennek az előnyei:

 • hiteles személyként fognak rád tekinteni
 • bízni fognak benned
 • kapcsolatot tudsz velük építeni
 • te is fejlődsz!

Fontos: olyan területen kell segítened, ami kapcsolódik az üzletedhez.

4. Tüntess el minden negatív, szarkasztikus vagy furcsa dolgot a profilodról, oldaladról.

Elsőként töröld le a profilodról a: vallással, politikával, katasztrófákkal, szellemekkel, háborúkkal foglalkozó tartalmakat, megosztásokat! Ne támogass egy-egy álláspontot semmilyen – az üzletedhez nem kapcsolható – megosztó témában! Néhány potenciális érdeklődőt így biztosan elveszítenél. Gondolom nem akarsz azért kevesebb belépőt, csak azért, mert esetleg ők pont a másik csapatnak szurkolnak vagy más pártra szavaztak. 

Az emberek nem kíváncsiak a negatív tartalmakra. Pontosítok: azok az emberek, akikkel te szeretnél dolgozni, nem a negatív tartalmakra, hanem a megoldásokra, a pozitív dolgokra kíváncsiak és azokra reagálnak.

Egy olyan személy, akit te szeretnél a csapatodba, milyen tartalmakra reagálna? Nem arra, amikor megosztasz valami szörnyű dolgot, vagy elveszett kiskutyát, vagy eladó házat, hanem arra, amikor az ő problémájára megoldást nyújtasz.

5. Legyen egyértelmű és rendszerezett a kommunikációd!

A követőidet össze fogja zavarni, ha egyik alkalommal az egészségről beszélsz, utána a vállalkozói hozzáállásról, végül a nyugdíjas évekről. Azt fogják gondolni, hogy itt vagy és random beszélsz dolgokról, amik néha eszedbe jutnak.

Ehelyett első lépésként válaszd ki a számodra tökéletes réspiacot, amivel szenvedélyesen szeretsz foglalkozni és kapcsolható a partnercégedhez! Hiszen ahhoz, hogy egyértelműen tudj kommunikálni, szükséged van arra, hogy tudd: kiknek és miben tudsz segíteni.

Koppints a réspiacod meghatározásához!

Amikor ezzel megvagy, következő lépésként pedig készíts tartalomnaptárat!  

Gondold át, hogy egy héten mennyi tartalmat tudsz megosztani és azokat melyik napokon. Gondolj át néhány ötletet, amit rendszerezni tudsz minden hétre és ezekből a tartalmakból alakíts ki egy jól követhető rendszert. 

A célközönséged egy idő után megérti, hogy milyen rendszerben osztasz meg tartalmakat és egy idő után várni fogja és egyre többen fognak reagálni rá, egyre inkább kapcsolódnak hozzád és egyre könnyebben értékesítesz, vagy regisztrálsz új belépőket.

Több segítségre van szükséged?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.