A vállalkozói attitűdöd 3+1 kritikus pontja

Az évek során kirajzolódott számunkra egy minta. Egy-egy személynél már az elején egész egyértelműen látható volt, hogy könnyedén fog sikeres vállalkozóvá válni, vagy még sokat kell előtte dolgoznia a gondolkodásán.

A networkerek különlegesek. Rengeteg dologhoz értenek, pozitívak és folyamatosan fejlesztik magukat. Ötletekről, lehetséges megoldásokról és a megvalósításukról beszélnek. Szerencsés vagyok, hisz rengeteg networkernek segíthettem már abban, hogy minél sikeresebben építse online az üzletét. 

Az évek során pedig kirajzolódott számunkra egy minta, ami alapján egy-egy személynél már az elején egész egyértelműen látható volt, hogy könnyedén fog sikeres vállalkozóvá válni, vagy még sokat kell előtte dolgoznia a gondolkodásán.

Ebben a bejegyzésben ezekről a kritikus pontokról lesz szó.

1. Önmagad hőse vagy! Csak tőled függ a sikered, senki mástól

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csinálj mindent saját magad és zárkozz el másoktól! Szuper, ha vannak mentoraid, akik segítenek elérni a céljaidat, de a saját vállalkozásod a te felelősséged és nem az övék.

Gondolom tudod milyen, amikor az emberek, akár a hozzád legközelebb állók sem hisznek benned és az álmodban és elmondják, hogy ez soha nem fog neked működni.

A jó hír, hogy ennek semmilyen hatása nem kell, hogy legyen rád!

Egyedül te felelsz a saját vállalkozásodért és a sikeredért.

Első lépésben el kell, hogy döntsd, hogy te sikeres leszel és kész. Nem kell tudnod a pontos hogyant, de azt kell érezned, hogy eléred a célod, bármi fog történni.

Ha feltételeket állítasz a saját sikered elé, mint például:

  • Én csak akkor tudok sikeres lenni, ha valaki pontosan megmutatja, hogy kell, vagy
  • Én csak akkor tudok sikert elérni, ha valaki kölcsönöz nekem egy kis tőkét,

akkor egyszerűen még nem gondolkodsz vállalkozóként.

Ne várd, hogy hirtelen mindenki a te lehetőségedre legyen kíváncsi, vagy hogy a családod és barátaid támogassanak téged.

2. Ne hasonlítgasd magad másokhoz és mindig ünnepeld meg a sikereidet!

Rengeteg ember ért el hamarabb sikereket, mint te vagy én és biztos lehetsz benne, hogy ez később is így lesz. És akkor mi van?

Ahelyett, hogy azon rugózol, hogy mások milyen gyorsan haladnak, hogy az idő alatt, amióta te benne vagy az üzletben, ők sokkal tovább eljutottak mint te, kezdj el saját magaddal, a saját fejlődéseddel és üzleteddel foglalkozni. Nem látsz a történetek mögé, nem tudhatod, hogy másoknak is mennyi kemény önfejlesztésbe és munkába került, mire elérték azt a szintet, ahol tartanak.

Fókuszálj tehát magadra és a saját fejlődésedre! Ünnepeld meg az első posztodat, videódat, meghívásodat, értékesítésedet és belépődet!

Ha folyamatosan csak hasonlítgatod magad, akkor egyszerűen rosszul fogod érezni magad, és azt az idődet és energiádat vesztegeted el, amivel haladhatnál a célod felé.

3. Maradj alázatos és tanítható!

Amikor elkezdtük építeni a vállalkozásunkat és jöttek az első sikereink, azt éreztük, hogy innentől már mindent tudunk és többet nem is kell képeznünk magunkat. És itt mekkorát tévedtünk!

Mivel nem fejlődtünk, nem tudtunk hatékonyabbá és eredményesebbé válni és rengeteg időnket pocsékoltuk el azzal, hogy csak olyan dolgokat csináltunk, amiket már tudtunk.

Így meg kellett tapasztalnunk olyan buktatókat, amikre fel is tudtunk volna készülni, ha meghallgatunk másokat és folyamatosan képezzük magunkat.

Ne ess ugyanebbe a hibába!

Figyelj arra, hogy kik vesznek téged körül! Mindig olyan emberek legyenek a környezetedben, vagy olyan emberekkel tartsd a kapcsolatot, akiktől tanulni és inspirálódni tudsz!

+1 Becsüld meg az időd és priorizálj!

Vállalkozóként teljesen másként kell az idődre tekintened, mint alkalmazottként. Mi is voltunk alkalmazottak és csaltuk is a munkát rendesen.

Vállalkozóként viszont ezt nem teheted meg, mert akkor magad elől kellene bújkálnod.

Péládul nem nézegetheted az ismerősök képeit Facebookon vagy Instán naphosszat és nem nyújthatod el az ebédszüneted órákig.

Tekints az idődre egy kincsként, amit érdemes nagyon hatékonyan beosztanod. Ez azt jelenti, hogy nem fordíthatod a figyelmed csakis a vállalkozásod egyszerű napi teendőire.

Nem állhatsz egész nap a gyártósorban, hanem fel kell emelned a tekinteted és vezetőként kell az egész folyamatot átgondolnod.

Látnod kell, hogy mik az igazán fontos lépések, amik céljaid felé visznek és azokkal kell foglalkoznod elsősorban.

Olyan, mint a biciklizés – csak kis fokozattal tudsz gyorsan elindulni, viszont, amikor már megvan a lendület, feljebb kell váltanod, hogy hatékonyabb légy, majd pedig újra és újra váltanod kell, ha igazán nagy távokat szeretnél megtenni.

Tehát oszd be a teendőidet, hogy pontosan tudd aznap mik a feladataid és priorizáld őket, hogy időhiány esetén véletlenül se a legfontosabb maradjon el. Általában ezek azok a feladatok, amik kényelmetlenek, hosszúak, és nehezek. Azonban senki más nem csinálja meg őket, szóval vedd elő az akaraterőd és azoknak láss neki először!

Tudatosan kerüld a halogatást és így egyre hatékonyabbak lesznek a napjaid!

Több segítségre van szükséged?

Konzultáció

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Martonosi Zita – Online Network Marketing Klub

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.