promóció

Miért nem működik a promóciód?

Neked működik, ha csak a partnercéged termékeit promózod az oldaladon vagy a profilodon? Kiraksz egy posztot a legújabb termékről és már írnak is rád, hogy vásároljanak tőled? Ha igen, akkor a következőkben leírtak nem neked szólnak, ne is olvass tovább!

Viszont, ha te is azok a networkerek közé tartozol, akik számára (az eddigi tapasztalataik alapján) ez nem elég hatékony, hogy elérjék a hosszú távú céljaikat, akkor olvass tovább. Ebből a bejegyzésből meg fogod érteni, hogy ez miért van így, és mit tehetsz helyette.

Képzeld el, hogy egy egyenlő oldalú háromszög jelképezi a potenciális vevőid és belépőid! Ez a háromszög négy részre van osztva, ahogy a lenti képen is láthatod. 

Akármelyik piacon vagy, a legfelső részt a potenciális vevőid 3%-a teszi ki, akik azonnal készek a vásárlásra. Úgy képzeld el, hogy pörgetik a bankkártyájukat a kezükben és azt nézik, hogy hol tudják megvenni azt a konkrét dolgot, amire éppen szükségük van. Ha ilyenkor téged találnak meg, akkor valószínűleg vásárolni is fognak tőled.

3% azonnal vásárol; 17% információt gyűjt; 20%-nál felmerült a probléma; 60%-nál még nem merült fel probléma

A network marketingben a kihívás ott kezdődik, hogy a többi networker versenytársad is őt fogja célba venni. Körülbelül 500 000 magyar ajkú networker van (az általam talált legutóbbi adatok alapján), persze legnagyobb részük nem aktív, és sokféle termékről van szó, de valószínűleg több ezer vagy inkább 10 000 networkertől tudják ugyanazokat vagy hasonló termékeket, hasonló kedvezményekkel megvenni, mint tőled.

Promóciós tartalmak eleinte

Hogyan tudnál mégis csak promóciós tartalommal hatékonyabb lenni? 

…Ha rengeteg emberhez jutnál el vele.

Fizetett hirdetést network marketing termékre nem tudsz indítani, mert sem a partnercéged, sem a Facebook nem támogatja (például tilthatja a fiókod). Maradnak tehát az organikus (hirdetés nélküli) módszerek.

Lássuk hány potenciális vásárlót tudsz elérni organikusan! 

Ehhez először meg kell értenünk, hogyan működik a Facebook algoritmusa. A Facebook folyamatosan azon dolgozik, hogy egyre jobb felhasználói élményt nyújtson. A célközönséged idővonalán tehát azokat a posztokat helyezi el, amikről úgy gondolja, hogy számukra a legérdekesebbek. Ehhez rengeteg dolgot vesz figyelembe, többek között: mik az általános preferenciáik, és mi az, ami aktuálisan tetszik a baráti körüknek.

Hogy mi és mennyire tetszik az embereknek, azt a kedvelések, hozzászólások, megosztások és nézési idő alapján dönti el.

Tehát a Facebook algoritmusa eleinte a korábbi posztjaid alapján – amik általában veled voltak kapcsolatosak és jött rájuk bőven reakció – több embernek fogja megmutatni a promóciós tartalmad is.

A több emberből lehetséges, hogy néhány pont keresi azt a bizonyos terméket (a potenciális vásárlóid 3%-a), amiről szól a posztod és lehet, hogy lesz néhány vásárlód. Itt általában olyan ismerősökről van szó, akikkel már van kialakult kapcsolatod. 

Itt örülsz: “Lett néhány vásárlóm! Szuper! Akkor folytatom, amit eddig és még több promóciós tartalmat teszek közzé!”

A tisztán promóciós tartalmakra viszont a reakciók töredékét fogod kapni, akármilyen szöveggel és fotóval teszed azokat ki, ez tény. Az algoritmus felfigyel arra, hogy kevesebb reakció érkezik a tartalmaidra, kevésbé értékesnek minősíti és kevesebb embernek mutatja meg. A kevesebb ember töredéke pedig már egészen alacsony szám lesz, és végül, ha csak ilyen tartalmakkal operálsz, akkor elnéptelenedik a profilod/oldalad.

Rengeteg ilyen kihalt profilt és oldalt lehet találni, tele promócióval. Gondolom, tudod miről beszélek.

Mit tudsz tenni ellene?

Nézzük meg újra a kis háromszögünket! A pici 3%-os rész alatt van a potenciális vásárlóid 97%-a. WOW!!

És van itt még valami.

A networkerek mondjuk 5%-a (de inkább kevesebb) célozza ezt a réteget.

Hmmm. Ez azért már jobban hangzik!

Hogyan tudod őket elérni?

Ezt a réteget azok a potenciális vásárlóid alkotják, akikben még nem tudatosult a probléma; már tudatosult, de még nem keresik rá a megoldást; vagy már keresik, csak még szükségük van néhány infóra a döntéshez.

Ennek a közönségnek arra van szüksége, hogy felkeltsd bennük a vágyat a megoldásod iránt és képezd őket.

Ha te vagy az, aki segít nekik és a szükséges információval látja el őket, akkor végül, amikor döntésre kerül sor, téged fognak választani

De milyen területen adj információt másoknak? Mi az, amiben segíthetsz? Tapasztalatból tudom, hogy ez talán a legnehezebb dolog az online network marketingben: megtalálni azt, amiben másoknak tudsz segíteni és információval szolgálni.

Az eddigi tapasztalataim alapján (több száz személlyel dolgoztam már az énmárkáján és a saját rendszerénösszegyűjtöttem neked azokat az ötleteket, amik a legjobban működnek a network marketingben. 

Erre a gombra kattintva tudod ingyenesen letölteni őket.

Több segítségre van szükséged?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid! Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.