Miért használj csalit az érdeklődőid számának növeléséhez?

A potenciális belépőid nagyon kis százaléka (kb. 2%) kész arra, hogy azonnal csatlakozzon az üzletedhez vagy vásároljon tőled. Éppen ezért nem hagyhatod, hogy akik egyszer megtaláltak téged a neten továbblépjenek és soha többé ne halljanak rólad. Kapcsolatot kell kialakítanod velük, hogy később is el tudd őket érni és végül olyan hiteles személyként tekintsenek rád, akiben megbízhatnak és akitől szívesen vásárolnak. 

Ehhez remek eszköz lehet számodra a lead magnet vagyis magyarul csali. A kifejezés megtévesztő lehet, mert a célja nem az érdeklődőid megvezetése, hanem az értékadás…

A csali egy olyan ingyenes segítség, amit az érdeklődőidnek kínálsz valamilyen elérhetőségükért (általában e-mail címért) cserébe. Formája lehet pdf, e-book, inforgrafika, videó, podcast, vagyis bármi, amin keresztül értéket tudsz közvetíteni  a célcsoportodnak.

Hogyan működik és miért segíthet az üzleted építésben?

Elsőként létrehozod azt a tartalmat, amivel megoldást kínálsz a célcsoportod problémájára. Akiknek felkeltetted az érdeklődését feliratkoznak hozzád, hogy hozzáférést kapjanak vagy letölthessék azt. A csalidon keresztül értéket nyújtasz nekik, aminek köszönhetően egyre jobban bíznak benned és érdeklődéssel fogják követni a későbbi anyagaid is. A továbbiakban pedig – mivel megadták neked az elérhetőségüket – újra és újra fel tudod őket keresni és tovább tudod erősíteni a kapcsolatotokat. Így:

  • Olyan személyekkel bővítheted a névlistád, akiket érdekel az ajánlatod;
  • A választott területen szakértőként tudod pozícionálni magad;
  • A csalid végén tovább tudod terelni az érdeklődőid az ajánlatodhoz, az partnerlinkedhez, webinárra, online tréningre, vagy akár a csoportodba attól függően, hogy mi a stratégiád.
Ennek a csalinak a segítségével például sikeres blogbejegyzést tudsz írni.

Milyen csatornákon keresztül tudod a csalidnak köszönhetően elérni a célcsoportod?

Hírlevélen

Ha foglalkozol e-mail marketinggel, akkor tudod, hogy annak ellenére, hogy viszonylag alacsony a megnyitási aránya, még mindig eredményes lehetsz vele és hogy ha növelni szeretnéd a feliratkozóid számát, akkor kötelező egy jól összeállított csalival rendelkezned. Ha még nem foglalkozol e-mail marketinggel, akkor a következő ingyenes hírlevélküldő rendszerek segíthetnek neked:  MailerLiteMailChimpSender.

Chatboton

A Facebook oldaladon keresztül is felajánlhatsz ingyenesen letölthető/megnézhető plusz értéket azoknak, akik feliratkoznak az oldaladdal összekötött chatbotodra. A két legnépszerűbb chatbot platform a Chatfuel és a Manychat. Mindkettőnek van ingyenes ajánlata, amiket eleinte remekül tudsz alkalmazni feliratkozók gyűjtésére.

Azt tudnod kell, hogy az e-mail marketing és a chatbot marketing nem helyettesítik egymást. Azonban, ha nincs időd mindkettővel foglalkozni, akkor kezdésképpen a chatbotot ajánlanám neked a következők miatt:

  • A chatbot üzeneteknek átlagosan lényegesen nagyobb a megnyitási aránya, mint az e-maileknek;
  • Érdeklődésük alapján meg tudod jelölni a feliratkozóidat, hogy később, akár egy célzott tartalommal el tudd őket érni;
  • Menü segítségével azonnal irányítani tudod őket a számukra hasznos tartalmaidhoz.

Ezenkívül a chatbotoknak még sok más előnyük van, amit az egyik következő bejegyzésemben fogok kifejteni. 

Csoportodon

Hírlevélküldő rendszer és chatbot helyett/mellett Facebook csoportba is gyűjtheted a követőid. Ehhez zárt beállítást kell használnod, mert ha nyitott, akkor bárki láthatja a tartalmakat, ha pedig titkos, akkor nem lehet megtalálni. Csali lehet egy, a csoporton belül elérhető jegyzet vagy akár videó is.

A Facebook profilodon, oldaladon, más csoportokban, a csoportod leírásában és/vagy a borítóképeden jelezd, hogy csatlakozással hozzá lehet jutni a csalidhoz. 

Amint látod csak a kreativitásodtól függ, hogy hányféleképpen használhatsz csalikat az üzleted bővítéséhez. Sok sikert hozzá!

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1400 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.