befektetés

Hogyan gazdálkodj az időddel, hogy maximalizáld az eredményeid az üzletedben?

Elfoglalt vagy? Úgy érzed, hogy az összes napi teendőd után már semmi időd nem jut az üzleted építésére? Teljesen megértelek.

Sikeres üzletet építeni úgy, hogy rengeteg más elfoglaltságod van, nem könnyű. Viszont, ha egy picit odafigyelsz az időbeosztásodra, akkor menni fog!

Ebben a részben összegyűjtöttem számodra azokat az időgazdálkodási tippeket, amik segítségével időt tudsz fordítani az üzletedre akkor is, ha úgy érzed, hogy egy szabad perced sincs.

80/20

Amikor hatékonyan szeretnéd beosztani az időd, úgy gondolom érdemes elsőként a 80/20-as szabályból (Pareto elvből) kiindulni. Mit jelent ez az időgazdálkodásodat és az eredményességedet tekintve? Azt, hogy a tevékenységeid 20%-a járul hozzá az eredményeid 80%-ához. Tehát ahhoz, hogy hatékony légy, a munkádnak ezt a bizonyos 20%-át kell előnyben részesítened a többivel szemben. Network marketingesként ezek a tevékenységek többnyire a listád bővítése, időpontegyeztetés, hívások, zárás, utánkövetés. Gondold át és figyeld meg, hogy neked személyesen mely tevékenységeid felelnek a bevételeid 80%-ért, és azokat mindig prioritásként kezeld!

Tervezz!

Most már tudod, hogy melyek a legtöbb bevételt hozó tevékenységeid. Ezek alapján olyan szuper tervet tudsz készíteni, aminek köszönhetően a lényeges dolgok sosem maradnak ki. A számomra bevált legjobb ingyenes eszközök:

  • Google Táblázatok: Egy egyszerű táblázatban – amit bárhol meg tudsz nyitni online – gyönyörűen meg tudod tervezni az egész heted. Minden reggel, amikor megnyitom, egy pillanat alatt látom, hogy aznap mivel fogok foglalkozni. Tipp: Szánd rá azt a pár percet és formázd meg  a beosztásod! Szívesebben fogod megnyitni és könnyebben tudod követni, hogy aznapra mit terveztél.
  • Messenger Terv: Egyszerű és gyakorlatias. Amikor megbeszélsz egy időpontot valakivel, amikor híváson vagy videóhíváson keresztül beszéltek, készíts egy Tervet a Messengeren belül. Azért olyan fantasztikus kis eszköz ez, mert mindkettőtöknek jelez egy órával az időpontotok előtt, így biztosan nem fogjátok elfelejteni.

Tipp: tervezz előre nem várt dolgokkal is! Szúrj be plusz időt a napjaidba vagy a hetedbe, amikor az időközben felmerült teendőidet intézed el!

Időzíts!

A posztjaid időzítésével rengeteg időt és energiát tudsz megtakarítani. Korábban mindig akkor osztottam meg egy-egy bejegyzést a csoportjaimban, amikor elkészültem vele. Ez két okból is hátrányos volt: egyrészt sokkal több ideig tartott létrehozni őket, másrészt pedig kevésbé optimális időben sikerült őket végül közzétennem (pl. hajnal kettőkor…). Amióta időzítek, a korábban ráfordított idő és energia töredékét kell csak egy-egy bejegyzésemre szánnom, ideális időpontot tudok hozzájuk rendelni, és sokkal jobban tudom őket egymáshoz is igazítani.

Ne hagyd, hogy eltereljék a figyelmed!

Mivel networkerként a közösségi média számodra az a hely, ahol újabb belépőket gyűjtesz a csapatodba, értékesítesz, tartod a csapatoddal a kapcsolatot és építed az énmárkád, ezért muszáj több időt töltened rajta. Ez viszont sajnos sokszor odavezet, hogy cél nélkül pörgetjük az idővonalunkat, és nem haladunk az aznapra beosztott teendőinkkel. Hogy ezt elkerüld, igyekezz minden zavaró tényezőt tudatosan figyelmen kívül hagyni: értesítéseket, hozzászólásokat, nem az üzleteddel kapcsolatos üzeneteket, e-maileket, vicces videókat,…! Különíts el időt a napodon belül, amikor az üzenetekre, hozzászólásokra és e-mailekre válaszolsz, így nem zökkentenek ki a munkamenetedből!

A fenti tippeknek köszönhetően biztos vagyok benne, hogy a legfontosabb teendőidre mindig tudsz majd időt szorítani. 

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.