Hogyan érj el nagyobb forgalmat a posztjaidon keresztül?

Ebben a részben megosztom veled, hogy hogyan tudsz úgy posztokat megosztani az üzleteddel kapcsolatban, hogy több értékesítést érj el velük.

Amikor elkezdtél online üzletépítéssel foglalkozni lehet, hogy arra gondoltál, hogy a céged és a termékeid majd egyszerűen “eladják magukat”. Neked csak meg kell osztanod az információt, és amint mások is látják, hogy miről van szó, azonnal csatlakozni és vásárolni akarnak majd. Ennek megfelelően közzé is tetted a profilodon a legfontosabb részleteket, és vártad a kedveléseket, hozzászólásokat és érdeklődőket.

A várt aktivitás azonban elmaradt. Nulla, zéró reakció, senki le sem bagózta a bejegyzéseid. 

Emiatt ne bizonytalanodj el! A következő tippeknek köszönhetően tudni fogod, hogyan válts ki aktivitást az üzleteddel kapcsolatos posztokkal, és növeld azoknak a számát, akiket érdekel, hogy mivel foglalkozol.

Keltsd fel a kíváncsiságot!

Az igazság lehet, hogy fáj, de a legtöbb ismerősödet nem érdekli sem az üzleted, sem pedig a termékeid. Ezt viszont meg tudod fordítani!

Ahhoz, hogy ezt elérd – bár lehetsz büszke a cégedre, de – nem ismételheted az összes posztodban, hogy te az xy partnercéggel dolgozol együtt és, hogy ez miért sokkal jobb, mint bármelyik más. Elenyésző lesz azoknak az embereknek a száma, akik azért veszik fel veled a kapcsolatot, mert te ehhez hasonló bejegyzéseket teszel közzé. Elenyésző alatt azt értem, hogy ez a szám a nullához konvergál.

Egyrészt, ha valakinek ezzel mégis felkelted az érdeklődését, akkor tudod mit fog csinálni? Igen, be fogja írni a Google keresőbe a céged nevét és két kattintás után egy fórumon találja magát, ahol bármit olvashat róla. Másrészt a profilod olyan lesz, mint egy délelőtti topshop a tévében. Az emberek a közösségi oldaladon rád kíváncsiak és nem fogják nézegetni, ha tele van reklámmal.

Akkor miről szóljanak a tartalmaid?

Képzeld el a legutóbbi filmelőzetest, amit láttál. Miről szólt az a pár perc? Csak pici részleteket tudtál meg a filmből, ami kíváncsivá tett téged. Miután végignézted – bár nem tudtad, hogy pontosan mi lesz a történet vége, de – izgatott voltál a filmmel kapcsolatban és már azon gondolkodtál, hogy melyik nap férne bele, hogy elmenj és megnézd. Amikor az üzleteddel kapcsolatban posztolsz, gondolkodj úgy, mint egy rendező és tervezd meg úgy a tartalmaidat, hogy csak rövid, izgalmas részleteket ossz meg bennük és így fel tudd kelteni a követőid kíváncsiságát. 

A tények helyett az előnyöket emeld ki!

Szeretnéd bemutatni a terméked valamelyik közösségi média felületeden. Tudod, hogy csak részleteket kell róla közölnöd, hogy kíváncsivá tedd az embereket… De mik legyenek ezek? Elsőként lehet, hogy arra gondolsz, hogy a termék összes összetevőjét és tulajdonságát ismerned kell, hogy megfelelő tájékoztatást tudj róla adni. Bár ez korrekt ötlet, viszont sokkal hatékonyabb, ha egyszerűen elmondod, hogy a termék használata milyen előnnyel jár neked. Az embereket (és a jegesmedvéket) általában csak untatják a tények.

Például, ha fájdalomcsillapítót szeretnél venni, akkor nem azt nézed, hogy milyen hatóanyag van benne, hanem gondolkodás nélkül megveszed a gyógyszertárban azt, amelyiket az orvosod javasolta. Tudod, hogy enyhít a fájdalmadon, ezért használod.

Ugyanígy a legeredményesebb, ha egy-egy termékkel kapcsolatban egy saját történetbe foglalva elmondod, hogy neked miben segített és miért szeretted meg. Például, azért használod csakis azt a bizonyos szempillaspirált, mert a korábban kipróbált termékektől összeragadtak pilláid és nem tudtad megfelelően rebegtetni őket. Ez a termék viszont úgy csinál neked gyönyörű, hosszú pillákat, hogy nem ragadnak össze és azóta bárkit elvarázsolsz a pillantásoddal.

Tehát fogd a terméked, próbáld ki, hogy hiteles legyél, amikor beszélsz róla, szeresd meg, légy kreatív és mondd el a történeted vele kapcsolatban és emeld ki, hogy miért hasznos számodra!

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.