Hogyan bontakozz ki, mutasd meg magad és érd el a legjobb jelölteid?

Te hogyan kezdtél el tartalmat készíteni? Neked is nehézséget okoz, hogy felvállald magad és felvállald azt, amivel foglalkozol?

Mi eleinte féltünk felvállalni, hogy network marketinggel foglalkozunk (ma már nagyon fura), majd amikor ezzel a félelmünkkel valahogy megbirkóztunk, onnantól csak tökéletes videókat akartunk kirakni, mert akkor meg attól féltünk, hogy mit fognak rólunk gondolni mások, ha nem profi videókkal dolgozunk. Egy-egy ilyen “tökéletes” videó elkészítéséhez azonban akár 2-3 hétre is szükségünk volt!

És tudod mit? 

Nem ettől függött, hogy mások hogyan reagáltak rá!

Ezek a félelmek nagyon lelassították a munkánkat.

Jóval később értük el az eredményeket, mintha első körben nem foglalkoztunk volna azzal, hogy mások jóváhagyják-e azt, amit csinálunk, majd pedig, hogy mennyire hibátlan egy-egy videónk.

A legújabb tartalmunkban arról lesz szó, hogy hogyan tudod ezt a folyamatot, – ami nálunk évekig tartott – lerövidíteni, megmutatni magad és elérni a legjobb jelölteid.

Kezdjük azzal, hogy miért van tartalmakra szükséged:

 • Megismered a célközönséged
 • Hatékonyabb lesz a kommunikációd
 • Építi a hiteled
 • Jóval könnyebben építesz kapcsolatokat
 • Minőségi jelöltek vesznek körül
 • Nem kell ráerőltetned az ismerőseidre a lehetőséged, nem kell üldöznöd az embereket
 • Egy idő után a jelölteid veszik fel veled a kapcsolatot

Ez mind szép és jó, de ehhez tartalmat – videókat – kell készíteni! És azt vettük észre, hogy a legtöbben itt akadnak el, mert nem merik felvállalni magukat és azt, ami csinálnak. Félnek attól, hogy mások mit gondolnak róluk.

Ez egy teljesen természetes dolog.

Mint szociális lények belső kényszerünk van arra, hogy foglalkozzunk azzal, hogy mások mit gondolnak rólunk.

Elvileg ez onnan ered, hogy az őskorban, ha valakit nem szerettek a csoportban és kiközösítették, az gyakorlatilag a halálos ítélete volt, mert egyedül nem volt képes életben maradni.

Ez az a belső kényszer, ami azóta is kódolva van bennünk. Az agyunk szerint a túlélésünk függ attól, hogy mások mit gondolnak rólunk.

Pszichológusok ezzel kapcsolatban csináltak egy kutatást, ahol a diákoknak szintfelmérő tesztet kellett kitölteniük. Ezután két csoportba osztották őket: az egyik az A osztály, a másik a B osztály volt. A diákok azonban nem tudták, hogy a két külön osztályba nem az eredményeik alapján osztották őket. A felosztásuk véletlenszerűen történt.

6 hónappal később kaptak újabb szintfelmérő tesztet. Ezen a teszten az A osztály eredménye jóval magasabb volt, mint a B osztály eredménye.

A különbség azért alakult ki, mert a B osztály tagjai azt gondolták, hogy ők kevesebbek, hogy nem olyan okosak, mint az A osztályba járó diákok. Mindössze a B elnevezés miatt. A valóságban az A és a B osztály tagjai is egyformán tehetségesek és okosak voltak.

Tehát nagyon figyelj arra, hogy más emberek véleménye rólad, akár igaz, akár nem, ne tudja meghatározni, hogy te ki vagy és mi az, amit el tudsz érni. Ha igazán szenvedélyes vagy valamiben, ha valamiben úgy gondolod, hogy jó vagy, akkor higgy magadban. Nem kell mások engedélye és jóváhagyása ahhoz, hogy azzal foglalkozz, amivel csak szeretnél. 

Fejezd be, hogy arra fókuszálsz, ami nem működik és kezdj el arra fókuszálni, ami igen! Fejezd be, hogy azon gondolkodsz, hogy vajon ki mit fog szólni és kinek nem tetszik amit csinálsz, és kezdj el azokra fókuszálni, akik támogatnak téged, és akiknek tetszik az, amivel foglalkozol.

Most pedig nézzünk néhány pontot, amit ha tudatosítasz magadban, akkor kevésbé fogsz azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólad:

 • A legtöbb ember egyáltalán nem figyel rád. Az emberek magukkal vannak elfoglalva. Ha valaki mégis véleményt fogalmaz meg arról, amit csinálsz, az a vélemény valószínűleg nem túl megalapozott, csak úgy eszébe jutott és megírta, elmondta neked.
 • Olyan a véleménye, mint ő maga. Az emberek véleménye általában a saját hiedelmeiken, meggyőződésükön alapszik. Ami nekik rendben van, lehet neked elképzelhetetlen és fordítva. Mindig nézd meg, hogy kitől érkezett a visszajelzés.
 • Köss új reakciókat a korábbi gyenge pontjaidhoz! Túl érzékeny vagy? Azonnal a plafonon vagy, amikor valaki valamilyen megjegyzést tesz valamilyen gyenge pontodra? Mivel mindig lesz valaki, ezért a legjobb ha megvizsgálod magad, és eldöntöd hogy változtatsz ezen. Amikor legközelebb jön a megjegyzés, akkor már gyakorolhatsz is!
 • Engedd le a védelmedet és figyelj a konstruktív kritikára. Az, hogy milyenek a tartalmaid, és az aktuális eredményeid, az nem egyenlő veled. Ha ezt letisztázod magadban, akkor ha valaki negatívan beszél arról amit csinálsz, akkor nem fogod azt a személyed elleni támadásnak venni. Ha így állsz a kritikához, akkor a konstruktív kritikák segíteni fogják a fejlődésed.

Nézzünk még gyakorlatibb tippeket a tartalmaid készítéséhez és a kibontakozásodhoz:

 1. Eleinte küldj videós üzeneteket messengerben gyakorlásképpen. Ezek mehetnek anyukádnak a barátaidnak és jelölteidnek is.
 2.  Következő lépésként készíts videót a zárt csoportodban, ahol egy kis támogató közösség vesz téged körül.
 3. Készíthetsz ismerőslistát a profilodon azokból a személyekből, akik biztosan nem szeretnéd, hogy lássák a videóidat. Amikor közzéteszed, akkor be tudod állítani, hogy azon a listán kívül mindenkinek megmutatja a videódat. 
 4. Következő lépés pedig, amikor már látod, hogy az emberek pozitívan reagálnak rád, bátran megjelenhetsz akár egy élő videóban is.

Több segítségre van szükséged?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.