A legsikeresebb online vállalkozók 6 szokása

A sikeres vállalkozókat jellemzően 6 szokás különbözteti meg a közepes eredményeket elérő vállalkozóktól. Ezeket mutatjuk be a bejegyzésben.

Valószínűleg láttál már olyan hirdetést, hogy építs 6 vagy 7 számjegyű bevételt otthonról a pizsamádban ülve. Legtöbbször amikor ezt halljuk, akkor az átverés detektorunk bekapcsol és pirosan villog és már védekezés módban is vagyunk.

Miért?

Mert rengeteg szörnyű történetet hallhattál már arról, hogy az embereknek nem sikerült otthonról sikeres üzletet építeniük. Az igazság azonban az, hogy több ezer, több tízezer ember – köztük nagyon sok ügyfelünk és mi is – megalkották a saját világukat, csak otthonról dolgoznak és keresnek nagyon szép jövedelmet.

Akkor hogyan csinálták? Miért van az, hogy néhányan folyamatosan küzdenek, hogy éppen megkeressenek annyit, amennyire szükségük van, amíg mások elképesztő sikereket érnek el úgy, hogy ki sem teszik a lábukat otthonról?

Vannak bizonyos szokások, amikről úgy gondolom, hogy az összes ilyen sikeres vállalkozónál megtalálhatóak, és most ezeket a szokásokat fogjuk veled megosztani. 

Nézzük:

1. Ismerned kell a réspiacod!

Egyértelműen le kell tisztáznod, hogy kiknek és miben szeretnél segíteni. Ehhez első körben meg kell vizsgálnod önmagad és azt, hogy a számodra megfelelő partnercéget választottad-e. Ha a partnercégeddel tudsz azonosulni – akár a termékekkel, akár az üzlettel -, akkor könnyedén fogsz választani olyan réspiacot, ami hozzád nagyon közel áll és kapcsolható a partnercégedhez.

Miután megvan mi az, amivel szenvedélyesen szeretnél foglalkozni, érdemes megvizsgálnod, hogy a választott területre van-e kereslet, tehát megfelelően jövedelmező-e. Ne érts félre, a szenvedély nagyon fontos! Viszont, ha te imádod a nyolcsávos szalagot, és azzal szeretnél foglalkozni, az már probléma lehet. Most attól függően, hogy hány éves vagy azt is kérdezheted: “Mi az a nyolcsávos szalag?” Érted a problémát? Ez egy szélsőséges példa volt és a partnercéged valószínűleg nem ilyen szalagokkal foglalkozik, de feltétlenül ki kell derítened, hogy van-e kereslet a megoldásodra, amikor partnercéget és réspiacot választasz.

Ha nem szeretnél rossz irányba indulni és a számodra tökéletes jövedelmező réspiacot szeretnéd meghatározni, akkor a Jövedelmező Réspiac Formula Workshopunk neked szól.

2. Az értékesítés legyen a célod

Az, hogy tartalmat kell készítened azért, hogy több minőségi érdeklődőt érj el, valamint fejlesztened kell önmagad és tanulnod kell, hogy jobb vezetővé válj, nem azt jelenti, hogy innentől fogva neked csak tartalmat kell készítened, és könyveket kell olvasnod. A tartalomkészítés és folyamatos tanulás azért van, hogy többet tudj értékesíteni, nem pedig azért, hogy csak ezekre a dolgokra fordítsd az időd. 

Egy vállalkozó barátom ezt úgy oldotta meg, hogy meghatározta, hogy naponta mennyi időt fordít ezekre a tevékenységekre. Például be tudod tervezni, hogy minden egyes nap szigorúan csak egy órát fordítasz arra, hogy tartalmat készíts, egy órát arra, hogy képezd magad, a többiben kapcsolatokat építesz és értékesítesz. Ráadásul, ha be van határolva az időd, meg fogod látni, hogy sokkal hatékonyabban fogod azt eltölteni és fókuszáltabban fogsz dolgozni. 

Tehát tartsd észben, hogy az értékesítés/a lehetőséged bemutatása viszi előre vállalkozásod! Ha nem tudsz minél előbb elkezdeni bevételt építeni az üzletedből, akkor könnyen elveszítheted a lelkesedésed. Ha nem vagy lelkes és nem élvezed a vállalkozásod, akkor biztos, hogy kevesebb értékesítésed lesz, és egyre nehezebb lehet kilépni ebből a körből. 

3. Erős csapatot hozz létre!

Ezt két területre is értjük. Az első természetesen a csapatod, akik csatlakoznak hozzád az üzletedbe. A tartalmaidon keresztül már tudod és érdemes is szűrni, hogy olyan emberekkel kerülj kapcsolatba, akikkel jól megértitek egymást, és hasonlóan gondolkodtok. A belépőid közül pedig azokba az emberekbe fektesd az energiád, akik megcsinálják azt, amit átbeszéltek és beleteszik a munkát. 

A másik terület pedig az üzleted következő lépésénél fontos, amikor már kiszervezed a különböző feladatokat. Mivel az üzleted a kapcsolatokra épül, ezért a személyes kapcsolatépítést még nem érdemes kiszervezned, viszont a tartalmaid kidolgozását, szerkesztését, rendszerezését, időzítését és a többi olyan feladatot, ami nem közvetlenül az értékesítéshez kapcsolódik, ki tudod szervezni. Hogyan tudod jól és megfelelő embereknek kiszervezni? Ha már csináltad azokat a feladatokat és tudod, hogy mi számít jó munkának.

4. A vállalkozásodon dolgozz és ne a vállalkozásodban!

Ez egy kritikus pont, ami nekünk is folyamatosan fejtörést okoz. Ami elválaszt téged egy olyan vállalkozástól, amiben nagy bevételed van és szabad életed az az, ha hozzáláncolod magad a vállalkozásodhoz. Igen, ez a network marketing vállalkozásra is igaz. A nagy képre kell koncentrálnod, és nem foglalkozhatsz mindig a napi feladatokkal. Ha azt gondolod az összes feladatodról, hogy azokat csak te vagy képes megcsinálni, akkor rabszolgává teszed saját magad és nem a vállalkozásod lesz érted, hanem fordítva. A célod tehát az kell, hogy legyen, hogy egyre inkább kilépj a vállalkozásodból. Ehhez gondold át, hogy mi az, amit tudsz: 

 • Fejleszteni
 • Automatizálni
 • Rendszerbe foglalni
 • Kiszervezni

A következő megoldások lehetnek a fentiekben a segítségedre:

 • Tanulás és önfejlesztés
 • Technikai háttér (kamera, telefon, mikrofon, megvilágítás, különféle programok és előfizetések)
 • Videók, hanganyagok, kiegészítő anyagok minden olyan információhoz, amit ismétlődően át kell adnod
 • Online felületek és az azokra épített rendszered (pl. Facebook csoport)
 • Honlap figyelemfelkeltésre, feliratkozók gyűjtésére, a hiteled építésére
 • Chatbot és e-mail marketing kapcsolatépítésre és a forgalom irányítására
 • Virtuális asszisztens (tartalomkészítés, kapcsolattartás), online marketing/network marketing szakértők (tanácsadás, rendszerépítés, hirdetés, csapatod képzése)

Ne gondold azt, hogy senki más nem tudja azt megcsinálni, amit te. Hálistennek nagyon sok feladatot ki tudsz szervezni és bár nem feltétlenül megy egyről a kettőre, hosszú távon ez az, ami segít téged szabaddá válni.

5. Alkalmazkodj a változásokhoz!

Mi az előnyöd a nagyvállalatokkal szemben? Azonnal tudsz változtatni, azonnal tudsz alkalmazkodni a változásokhoz! Egy nagyvállalatnál, partnercégnél, vagy a partnercéged képzési rendszerénél hiába látják, hogy valami már kevésbé működik, nem tudnak egyik napról a másik napra váltani és alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Te viszont igen, és ezt ki is tudod használni!

Ilyen változást figyelhetsz meg most is, amikor a különféle partnercégek képzési rendszerében már online üzletépítési módszereket tanítanak. Ez korábban elképzelhetetlennek számított! Most már azt is láthatod, hogy amikor valamit tömegesen csinálnak az online marketingben, és nem a személyes márkádra épül, az idővel veszít a hatékonyságából.

Ha tehát pluszban képzed magad, és mást csinálsz, mint a tömeg, akkor mindig előnyben tudsz lenni másokkal szemben, akik az általánosan elérhető képzések alapján dolgoznak.

6. Folyamatosan képezd magad!

Az ötödik pontból következik, hogy feltétlenül képezned kell magad. Itt nem új okj-s képzésre, vagy diplomára gondolok. Attól, hogy ott van még egy diploma a faladon, még nem fogsz szabaddá válni.

Jim Rohn, az önfejlesztés egyik legnagyobb alakja mondta: “Az általános képzés megélhetést biztosít, míg az önfejlesztés vagyont épít neked.

Az önfejlesztés és a speciális tudás az, ami különbséget jelent az elképesztő siker és a teljesen átlagos élet között. Sokszor azt hisszük, hogy már mindent tudunk, egészen addig, amíg szét nem szedjük a vállalkozásunkat, megvizsgáljuk a részleteit, és el nem gondolkodunk, hogy hogyan tudnánk azokon a területeken fejleszteni. Ilyenkor jövünk rá, hogy bőven van még tanulnivalónk és, hogy mennyivel gyorsabban is tudunk növekedni a tanultaknak köszönhetően.

Több segítségre van szükséged?

Martonosi Zita – Online Network Marketing Klub

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol minden egyes héten élőben beszéljük át azokat a legégetőbb kérdéseket, amik a network marketing vállalkozásoddal kapcsolatban foglalkoztatnak. 

Itt tudsz csatlakozni a több, mint 3000 tagot számláló közösségünkhöz. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.