3 Alapvető Tanács, hogy több minőségi jelöltet érj el

Network marketingesként pontosan tudod, hogy rengeteg emberrel kell kapcsolatot építened ahhoz, hogy megtaláld azokat, akikkel sikeresen tudtok együtt dolgozni. Szerencsére a közösségi média tökéletesen alkalmas arra, hogy sokakhoz elérj az üzeneteddel viszonylag rövid idő alatt. Ezen a héten elhoztam neked azt a 3 alapvető tanácsot, amit követve ma is egyre több, és több minőségi jelöltet tudsz elérni a Facebookon.

Mielőtt belevágunk úgy gondolom érdemes tisztázni a következőt:

Miért csökken az elérésed Facebookon?

Rengetegszer kérdezik tőlem, hogy miért nem jeleníti meg a Facebook az ismerőseiknek vagy az oldaluk kedvelőinek a posztjaikat. Valamit rosszul csinálnak?

A Facebookon jelenleg 80 millió üzleti oldal küzd azért nap, mint nap, hogy a posztjaival a felhasználók idővonalára kerüljön (forrás: Facebook 5/3/18).

Mivel egyre többen gyártunk tartalmat, egyszerűen nem fér el az összes a felhasználók idővonalán, ezért a Facebook szelektál. Egy poszt átlagos elérése mindössze 10,71% (forrás: Adweek 6/1/16), tehát amit tapasztalsz teljesen normális.

Ez azt jelenti, hogy már felesleges az organikus elérésre koncentrálni? Dehogy! Ha okosan dolgozol, ma is tömegekhez tudsz Facebookon eljutni teljesen ingyen.

Ehhez először tudnod kell, hogy mi határozza meg, hogy mekkora elérése lesz egy-egy posztodnak. Ez több százezer tényezőn múlik, amik közül a következők számítanak legnagyobb mértékben:

 • Milyen posztokat töltöttek fel a barátaink és az általunk kedvelt oldalak?
 • Ki posztolta ezeket?
 • Mekkora valószínűséggel fogunk hozzászólni?
 • Mennyire releváns ez számunkra?

A következő tényezők szintén sokat számítanak:

 • Mennyi idő telt el, mióta megszületett a poszt
 • Milyen sűrűn posztol az, aki megosztotta a bejegyzést
 • A kedvelések, hozzászólások és megosztások száma a poszton
 • Milyen sűrűn voltunk aktívak az oldalon
 • A korábbi, hasonló posztokra milyen arányban reagáltunk
 • Negatív visszajelzések a poszttal kapcsolatban
 • Mennyire lehet hasznos a poszt számunkra

Ezek alapján hogyan tudnád növelni az elérésed? Mivel nem tudsz egyszerre mindenre odafigyelni, érdemes azokra összpontosítani, amik online networkerként számodra a leginkább fontosak. A következő 3 alapvető tanácsra érdemes építened:

1. Sokkal inkább a minőség (és egyediség), mint a mennyiség!

Az, hogy hány emberhez jutsz el nem egyenesen arányos azzal, hogy hány posztot osztasz meg. A következetes, folyamatos megjelenés fontos, viszont ma már nem elég csak megjelenni a közösségi médián. Többet érhet egyetlen posztod, amin ugyanannyit dolgozol, mint azt tetted korábban 10 külön bejegyzéssel összesen. Mivel ma már rengetegen foglalkoznak az online üzletépítéssel Magyarországon is, és (remélem a hatásomra is) egyre értékesebb bejegyzéseket tesznek közzé, ezért egyre több jó tartalommal kell felvenned a versenyt.

Egy darabig még tudsz általános témafeldolgozással is követőket gyűjteni, de Neil Patel szerint a jövő tartalommarketingje az egyedi tartalmak létrehozásáról szól. Network marketingesként sokszor lesz az egészséges életmód, a rugalmas munkaidő, a családdal töltött tartalmas idő, vagy pedig az online marketing az a tartalom, amivel szívesen foglalkozol ugyanúgy, ahogyan sokan mások. Viszont pánikra semmi ok! Keresd meg magadban azt a plusz tudást, tapasztalatot, vagy saját nézőpontot, amivel ezeket a témákat ki tudod egészíteni és máris egyedi tartalmad van.

2. Tegyél közzé videót!

A Facebook videók háromszor nagyobb aktivitást és átlagban tizenkétszer több megosztást csikarnak ki a nézőkből, mint a sima szöveg és kép megoldások az olvasókból. Ezen belül az algoritmus tízszer jobban kedveli a közvetlenül Facebookra feltöltött tartalmat, mint egy Youtube videó megosztását. Ezt tovább tudod fokozni élő videókkal, mert azokat többször osztják meg és több aktivitást vonz, mint a simán feltöltött videó. Emellett közvetlenebb kapcsolatot tudsz kialakítani a nézőiddel és cselekvésre (kedvelés, hozzászólás, megosztás) tudod őket biztatni, amivel tovább tudod növelni az organikus elérésed.

Néhány tipp, amit a Facebook ajánl, hogy sikeresebb légy a videós tartalmaiddal:

 • Maradj rövid! A legjobb 2 perc vagy rövidebb.
 • Nézzen ki jól! Vágd ki a szüneteket és használj jó megvilágítást!
 • Legyen mozgás az első néhány másodpercben! Ez magára vonja a figyelmet.
 • Használj izgalmas miniatűrt a videódhoz!
 • Hívd fel a figyelmet a cselekvésre: Tudj meg többet!; Töltsd le; Iratkozz fel!; Nézz meg többet!

3. Használd fel a profilod!

A személyes profilod is ugyanolyan hasznos eszköz lehet a kezedben az üzleted építésére, mint az oldalad. Egyrészt azon keresztül is tudsz kapcsolatokat építeni, és érdeklődőket gyűjteni az üzletedbe,  másrészt ha sok (1000+) ismerősöd  van, akkor a profilodról is eredményesen tudod irányítani a forgalmat az oldaladra. 

Network marketingesként egyébként is olyan dologgal foglalkozol, ami szinte mindenkit érdekel (egészség, szépség, rugalmas időbeosztás, anyagi függetlenség,…) ezért a minőségi tartalmaid a Facebook barátaid számára is érdekesek lehetnek.

Plusz, ha most indítod a Facebook oldalad, akkor a profilodon keresztül meghívhatod az ismerőseid, hogy kedveljék az oldalad, hogy megkapd a kezdő támogatást az oldaladon.

Fontos, hogy ne veszítsd el a célt a szemed elől. A lényeg, hogy csatlakozzanak hozzád és vásároljanak tőled, nem pedig csak az, hogy minél több embert érj el. Tehát, lehet hogy egy-egy cicás vagy kutyás videóval nagyobb lenne az elérésed, viszont egyedül a releváns és minőségi tartalommal tudod magadhoz vonzani azokat a minőségi jelölteket, akikkel sikeresen tudsz együtt dolgozni.

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.