Használod már a Leckéket a Facebook csoportodban? Így támogasd vele az online üzleted...

Ha van Facebook csoportod, akkor lehet, hogy már találkoztál az egyik legújabb funkcióval, amin keresztül leckékbe tudod rendezni a posztjaid. Ennek köszönhetően növelni tudod a követőid aktivitását, és el tudod érni, hogy több időt töltsenek  a csoportodban és többet tudjanak meg rólad, az üzletedről és a termékeidről, vagyis támogatni tudod vele a közösséged épülését.

Mire jók és hogyan tudod a legtöbbet kihozni a Facebook Leckékből?

A leckék rendkívül hatásos eszközök lehetnek a kezedben. A csoportod céljától függően más és más módon tudod őket felhasználni:Ha a csoportod célja a belépés és a vásárlás ösztönzése, akkor a leckék a következőkben segítenek neked:

  • Értékadáson keresztül magadhoz vonzani a célcsoportod.
  • Szélesebb körben megismertetni magad és az énmárkád.
  • Kapcsolatot teremteni és kiépíteni a bizalmat a célcsoportoddal.
  • Megalapozni a hiteled egy bizonyos területen belül.

Ennek egy megvalósítását láthatod a saját csoportomban is, amibe itt is tudsz csatlakozni.

Ha a csoportod célja a csapatod támogatása/képzése és további vásárlásra ösztönzése, akkor a leckék segítségével:

  • Rendszerezni tudod a legfontosabb képzési anyagokat.
  • Egy helyen elérhetővé teheted a legfontosabb linkeket, forrásokat.
  • Mindig megfelelően tudod elindítani a friss belépőid, mert nem marad ki semmilyen lényeges lépés/információ.
  • Motiválni és ösztönözni tudod a csapatod.
  • Megalapozhatod a csapatod kultúráját.

Hogyan hozd létre a leckéket a csoportodon belül?

Hogy leckékbe tudd rendezni a tartalmaid, először elérhetővé kell tenned a Leckék fület a csoportodban. Ehhez a borítókép alatt keresd meg a “…Továbbiak” gombot, azon belül pedig válaszd ki a “Csoport beállításainak módosítása” opciót! Amikor ezzel megvagy görgess le egészen a “Szakaszok” fejezetig, ahol a “Közösségi tanulás – leckék” lehetőséget a “Hozzáadás gombra kattintva ki tudod választani!

És voilá! megjelent a Leckék fül a bal oldalon. Ezt nyisd meg!

Végül pedig kattints a “+ Lecke létrehozása gombra” és megnyílik egy új ablak. Miután ebben megadtad a leckéd nevét, érdemes egy rövid leírásban összefoglalni, hogy a csoportod tagjai mit tudhatnak meg belőle, hogy kedvet kapjanak hozzá. Ugyanitt azt is megadhatod, ha esetleg egy-egy lecke nem kötelező. 

Miután létrehoztál néhány leckét, nyisd meg a csoportod posztjait a “Beszélgetés” fül segítségével! Itt keresd meg azt a posztod, amelyiket szeretnéd leckébe sorolni és kattins a jobb felső sarkában lévő lefelé mutató nyílra! Itt tudod kiválasztani azt a leckét, amelyikbe a kiválasztott posztod szeretnéd tenni. 

Amikor már több tartalmad van, akkor maguknak a leckéknek és a hozzájuk rendelt tartalmaknak a sorrendjét is tudod változtatni. Kattints a leckék neve előtti kis pontokra és tartsd lenyomva az egered, amíg áthelyezed előrébb vagy hátrébb a sorban.

Hasznos, ha egy rövid leírásban köszöntöd a csoporttagokat és elmondod, hogy miért hasznos számukra, ha végignézik a leckéket.

Ha az egyik posztod véletlenül nem abba a leckébe tetted, amelyikbe szeretted volna, akkor ki tudod venni a leckéből anélkül, hogy törölnöd kellene a bejegyzésed. Ehhez nyisd meg a Leckék fület és válaszd ki azt a posztot, amelyiket el szeretnéd távolítani! Itt kattints a poszt jobb felső sarkában található lefelé mutató kis nyílra, hogy megnyithasd a lehetőségeket! Itt a posztod a “Remove post from unit” (lehet, hogy később, már magyarul fogja jelezni) gombbal tudod törölni a leckék közül. 

Ahhoz, hogy a követőid meg is nyissák a leckéket és ne maradjanak le semmilyen fontos információról, többször is jelezned kell, hogy hol találják őket és mit tudhatnak meg belőlük. Erre remek alkalmad adódik a csoportod rögzíted posztjában, a csoport leírásában vagy magán a csoport borítóképén. 

Ha megfelelően használod, a Facebook Leckék funkció hatalmas segítséget jelenthet az üzletedhez. Ha szeretnéd a gyakorlatban is látni, akkor csatlakozz a saját csoportomhoz és less el néhány ötletet! 

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.