Tűzd ki úgy a célod, hogy el is érd azt!

Hogyan éled az életed? Megtervezve, vagy ahogy éppen sikerül? Ha eddig még nem igazán tervezted meg, hogy hogyan fogod elérni a céljaid, akkor érdekesek lehetnek számodra ezek a célkitűzéssel és az eredményességgel kapcsolatos összefüggések:
1. Azok a személyek, akiknek nincsenek céljaik, nem annyira sikeresek, mint amennyire a munkájukból adódóan lehetnének.
2. Azok a személyek, akik nem írják le a céljaikat, sokkal kisebb eséllyel érik el azokat.

Tehát azzal, hogy mondjuk ma délután leülsz a pároddal, kitűzitek a célotokat és le is írjátok, már nagyban hozzájárultatok ahhoz, hogy el is érjétek azt.

De hogyan tűzz ki jó célokat és hogyan tudod tovább növelni az esélyét annak, hogy meg is valósítsd azokat?

Mik a jó célok?

Először úgy gondolom, hogy érdemes a megfelelő célokra koncentrálni. Eric Worre egészen izgalmas módon közelítette meg a célkitűzést, viszont teljes mértékben egyet tudok vele érteni. A mondanivalójának a lényege, hogy amikor egy célt szeretnél kitűzni, akkor először azon kell elgondolkodnod, hogy vajon ez a cél segít-e neked a saját személyes növekedésedben és abban, hogy mások életét pozitívan befolyásold.

Worre szerint tehát a célod akkor igazán jó, ha az nem csak rólad szól, hanem a párodról, a családodról, barátaidról, vagy arról, hogy most még számodra ismeretlen emberek életébe hozz pozitív változást.

Mit írj le?

A bejegyzés elején azt is említettem, hogy ha leírod a célod, akkor nagyban tudod növelni annak az esélyét, hogy azt el is érd. Viszont nem elég, ha homályosan átgondolatlanul leírsz valamit. A következő – egyetemeken is tanított – pontok alapján tudni fogod, hogy mit kell átgondolnod és leírnod a célkitűzésednél:

1. Specifikus

Légy konkrét! Az a megfogalmazás, hogy “szeretnék sikeres online networker lenni”, nem lesz olyan eredményed, mint amikor azt írod le, hogy “minden hónapban 20 új jelöltnek megmutatom a lehetőségem”.

2. Mérhető

Ha mérhető a célod, akkor ellenőrizni tudod, hogy hol tartasz a megvalósításában. Segítségedre lesz, ha dátumhoz köthető mérföldköveket is meghatározol.

3. Elérhető

Reálisan elérhető célokat tűzz ki magad elé! Vedd figyelembe, hogy most hol tartasz és mennyi időt, pénzt és energiát tudsz a célod elérésére fordítani.

4. Releváns

A sajátodnak érzed és valóban el akarod érni a célod? Segíteni fog téged a célod az álmaid megvalósításában? Ha ezekre a kérdésekre igennel tudsz válaszolni, akkor releváns célt tűztél ki magadnak.

5. Időben korlátozott

Ha tartanod kell a határidőt, akkor a célod elérése lesz a prioritás, és nem fogod helyette a kevésbé lényeges teendőidre fordítani az időd.

Fogd ezt az információt, írd le, készíts tervet a megvalósítására és ez lesz a legsikeresebb éved. 

Szeretnél még több segítséget, hogy beizzítsd az üzleted?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 1200 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozz itt…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.