Hogyan pofozd helyre a network marketing hirdetésed anélkül, hogy megnyitnád a hirdetéskezelődet?

Pár hónapja megkeresett minket egy kedves hölgy, hogy bár szakértői csapat készíti a hirdetéseit, de valahogy vagy nem talál célba vagy csak nagyon kevés minőségi érdeklődőt hoz egy-egy hirdetése. Hogyan szerezzek minőségi érdeklődőket Gábor? –  hangzott a kérdés. A hirdetésekkel tényleg minden rendben volt. Jó volt a szöveg, minőségi a kreatív tartalom és a célközönség is jól be volt állítva. Már akkor volt egy megérzésem, hogy az üzleti facebook oldalát is meg kell néznünk. Az oldal tele volt promóciós tartalmakkal, amire nem érkezett semmilyen reakció, a profil illetve borítókép pedig rossz minőségű és pixeles volt.

Ebből azonnal leszűrhető, hogy hiába a jó hirdetés, sokan meg fogják nézni a hirdető oldalt és az ott szereplő tartalmakat. Ha ott értéktelen vagy gyakran ismétlődő promóciós posztokat találnak az emberek, akkor az esetek nagy százalékában semmi reakciót nem fognak adni a hirdetésekre. Miért is adnának? 

Ez természetesen igaz az organikus vagyis az ingyenes elérések esetén is. Ha olyan posztokat raksz ki, amit egy átlag felhasználó napi szinten többször is lát és teljesen érdektelen neki, akkor semmiféle reakciót nem fogsz tőle kapni. Gondolj bele! Egy átlagos ember ha lát egy termékpromóciót nem fog azzal foglalkozni, hogy “júj azt vajon hogyan tudnám megvenni?”. Egyszerűen elkönyveli, hogy promóció és görget is tovább. Nem éri el az ingerküszöbét. Rosszabb esetben, ha már a sokadik száraz promóciót látja tőled akkor le is tilthat. Ebben az esetben semmi nem különböztet meg téged a többi promóciót posztoló embertől. A közösségi média felületein egyre több a tartalom és egyre nehezebb felkelteni velük az érdeklődést. Manapság az interneten egyetlen óra alatt hatalmas mennyiségű tartalom kerül közzétételre, aminek a nagy része gyenge minőséget képvisel és teljesen érdektelen. A legtöbb ember ezzel szemben az érdekes és informatív tartalmakat keresi.

Tehát, ha minőségi érdeklődőket akarsz elérni akkor értékes tartalmakat kell közzétenned. Fontos, hogy a követőid a célközönségedbe tartozó minőségi követők legyenek. Hiszen képzeld csak el, ha például tele az oldalad 19-20 éves egyetemistákkal és a célközönséged pedig az egészségtudatos anyukák és hozzájuk szólsz a tartalmaidban, akkor a téma egyszerűen nem fogja érdekelni az oldalad tényleges kedvelőit. Így, ha jók a tartalmaid, minőségi a profil és borítóképed, valamint a célközönséged is rendben van, akkor nem csak az organikus elérésed fog javulni, hanem fizetett hirdetésekkel is sokkal könnyebb lesz dolgoznod, hiszen így hiteles személy leszel a közösségi média felületein.

Itt adódik a kérdés, hogy hogyan tudsz olyan tartalmakat készíteni amik minőségi, komoly embereket fognak eredményezni? Én a korábban említett hölgynek erre a kérdésre a következőket javasoltam:

  • Ne azért gyárts tartalmat, mert valaki azt mondta vagy azért mert kell. Legyél elhivatott a témád iránt, legyél lelkes. Ez biztosan érezhető lesz a tartalmaidon.
  • Ténylegesen akarj segíteni, értéket adni a követőidnek. Ez nagyban növeli a tartalmaid minőségét. Azt kell érezzék az emberek, hogy te tudsz segíteni, hozzád fordulhatnak, ne pedig azt, hogy neked van szükséged rájuk.
  • Nagyon fontos, hogy ismerned kell a kiválasztott célközönséget. Tudnod kell, hogy mi az amit el akarnak kerülni és mik a legnagyobb vágyaik. Ebben az esetben tudsz értékes segítséggel szolgálni nekik.
  • Ne kapkodj. Ahhoz, hogy minőségi és értékes tartalmakat készíts, rá kell szánnod a megfelelő mennyiségű időt. Ez eleinte még több lesz. Később pedig már rutinos leszel, egyre inkább szakértője leszel a témádnak és egyre mélyebben fogod ismerni a célközönségedet és a problémáikat. Így a ráfordításod ideje is rövidülni fog.

A hölgy megfogadta a tanácsomat és azóta is folyamatosan fejlődnek a tartalmai. Ezáltal pedig sokkal jobban mennek a hirdetései és lettek organikus megkeresései. 

Tehát a hirdetésed feltételnül támogatnod kell minőségi oldallal!

 

Jójó, de konkrétan milyen dolgokat kell kijavítanom, hogy az oldalam igazán minőségi legyen?

Ne aggódj, itt vagyunk Neked! Megosztjuk veled azt az ellenőrzőlistát, amit mi is szoktunk használni amikor ellenőrizzük, hogy megfelelően fel van-e készítve egy oldal a hirdetésre.

Ezzel a gombbal tudod letölteni!

Több segítségre van szükséged?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.