Mindenáron meg kell jelennem online, hogy sikert érjek el?

Nem tudom ti hogy vagytok vele, mi sosem voltunk azok a típusok, akikkel tele volt az ismerőseink idővonala.

5 évvel ezelőtt rengeteget posztoltunk egy korábbi csoportunkban. Értékes dolgokat is raktunk ki, de mindig stock fotókkal dolgoztunk. Nem jelentünk meg soha semmilyen körülmények között. Alig kaptunk reakciót. Nagyon frusztráló volt, hogy rengeteget dolgoztunk és mégsem reagált senki.

Ekkor jöttünk rá, hogy azon felül, hogy értéket kell adnunk nekünk is meg kell jelennünk, hogy az emberek arcot, hangot, gesztusokat tudjanak társítani a tartalomhoz.

Ha létezne olyan megoldás ahol nem kell megjelenni, akkor én arra már biztosan rájöttem volna. Lehet nem tudjátok rólam, de én eléggé introvertált vagyok.

Emiatt folyamatosan kerestem azt a megoldást, ahol nem kell megjelennem.

Ha csak szöveggel dolgozol, akkor abban elképesztően jónak kell lenned. Nem véletlen, hogy írók is sokszor indítanak facebook oldalt, ahol be tudnak mutatkozni, mindezt azért, hogy népszerűsítsék a könyveiket.

Miért jelenj meg?

 • Az emberek könnyebben kapcsolódnak ahhoz akihez arcot, hangot tudnak társítani – könnyebben építed a hiteled és a bizalmat
 • Szimpatikussá válsz, ha felvállalod magad úgy, ahogy vagy
 • Fel kell építened a saját brandedet, hogy igazán hatékony tudj lenni
  • Ez nélküled, az arcod és a hangod nélkül nem fog menni

Erre van számotokra egy jó példánk. Vegyük például Marcsit, aki olvasta valahol, hogy mindennap posztolni kell, ezért minden egyes nap kirak egy terméket vagy az üzleti lehetőséget. De ő maga nem jelenik meg ezekben a posztokban.

Ezzel ellentétben Julcsi maga is megjelenik a tartalmaiban, értéket ad és segít a célközönsége problémáit megoldani (kapcsolhatóan a partnercéghez) a tartalmaiban, amiket rendszerezetten oszt meg az oldalán és csoportjában.

Mit gondolsz, kihez kapcsolódnak az emberek könnyebben? Kivel lesz egyszerűbb azonosulniuk?

Ha eddig hasonlóan posztoltál, mint Marcsi és nem nagyon reagáltak rá:

Lassíts le picit és gondold át.

Néhány évvel ezelőtt, amikor a networkerek elkezdtek online dolgozni még önmagában a tény, hogy online is lehet üzletet építeni volt nagyon érdekes, ezért ezek a módszerek onnan indultak. Szépen is működtek.

Ma már rengeteg networker csinálja ugyanezt és alig kapnak rá reakciókat. Mindenki csinálja és az emberek már megszokták, sőt sokszor már untatja őket. Ha pedig mindenki csinál valamit, akkor neked annak az ellenkezőjét kell tenned, hogy kitűnj a tömegből.

Tehát ha te azt mondod, hogy nem a terméket próbálod értékesíteni, hanem saját magad mint egy hiteles személyt mutatod be a tartalmaidban, akkor ki tudsz tűnni. Te leszel érdekes, hozzád fognak kapcsolódni és sokkal elkötelezettebb emberekkel tudod felvenni a kapcsolatot, akik már úgymond “ismernek” téged. És ezt sosem fogják tudni lemásolni vagy ellopni. Természetesen másolható az értékadás és tartalommarketing, de téged konkrétan nem fognak tudni lemásolni.

 • Teljesen természetes, ha nem akarsz megjelenni:

  Összegyűjtöttük, hogy networkerek általában mi miatt nem akarnak megjelenni online.

  Félsz, hogy nem nézel ki elég jól, nem vagy elég szép és menő?

  • Mi nem fontos: Ne hidd, hogy az emberek csak a tökéletes és modell alkatú emberekre kíváncsiak.
   • Kiváló példa erre, hogy a mi régi videóinkra is érkeztek reakciók. Pedig se a kép, se a hang nem volt az igazi és sokkal rosszabbul beszéltünk, mint most. Vagy mostanában tök sok reakciót kapunk azokra a posztokra ahol poros, koszos ruhában állunk vagy Zitának monoklija van. Közel sem tökéletesek ezek a tartalmak, de könnyű meglátni az embert és azonosulni vele.
  • Mi fontos helyette: A problémáikra keresnek megoldást
   • A szerethető, őszinte, kedves embereket szívesen követik, főleg, ha segítenek is egy adott, komoly probléma megoldásában. Ilyenkor nem az a lényeg, hogy mennyire tökéletes az ember, aki a segítséget adja, vagy hogy mennyire beszél hiba nélkül. Az fogja őket érdekelni, hogy nekik személyesen segít felülemelkedni egy égető gondon.

Félek, hogy mit szólnak mások:

Ne félj attól, hogy mit szól a család és a barátok

   • Gyakran halljuk ezt ügyfeleinktől. Ezzel még soha nem volt probléma. A családod és a barátaid szeretnek téged, ha nem is értik mit és miért csinálsz, el fogják fogadni.

Ne félj a netes trolloktól

   • Gondolj rájuk úgy, mint akiknek rengeteg baj és probléma van az életében. Épp ezért másokat is a saját szintjükre akarnak lehúzni. Úgy gondolják ettől majd jobban fogják érezni magukat. Egyszerűen ne foglalkozz velük. Töröld a kommentjeiket és lépj is tovább.

Félek, hogy nem tudok izgalmas lenni és értéket adni:

Egyedi vagy és értékes

Még Zita is meg tudja csinálni

  • első osztály végén, a tanító néni külön kiemelte édesapámnak, hogy hagyjanak beszélni
  • néha bármilyen ok nélkül zavarba jövök – Gabi ezt úgy hívja hogy sztrókom van – és azon gondolkodok, hogy jó ég most beszélnem kell, mit kellene mondanom?
  • tök logikus volt, hogy úgy döntöttünk, hogy kommunikációból fogunk élni 😀

Hogyan kezdj hozzá?

 • Határozd meg, hogy kiknek és miben akarsz segíteni és így tudni fogod, hogy mit is akarsz mondani
  • Olyan területet válassz, ami a szenvedélyed, amivel szeretsz foglalkozni. Gabival azért élvezzük az bejelentkezéseket, mert olyan dologról beszélünk, amit szeretünk.
  •  Introvertáltak vagyunk, mégis amit szenvedéllyel szeretünk csinálni abba bele tudtunk szokni és szívesen csináljuk.
 • Fokozatosság
  • Nem kell ajtóstul a házba rontanod! Nem kell egyből minden nap videón megjelenned. Először a fejlődés legyen a célod a tartalom készítésben.
  • Nem kell egyből sztár influenszerként, sikeres emberként, szakértőként megjelenned, határozd meg a réspiacod és szépen kezdd el a tartalmak közzétételét.
  • Fokozatosan építsd fel magad, szerezz gyakorlatot a videókban, poszt írásban, vagy akár élőzésben is. Így egyre gyakorlottabb leszel és egyre jobb minőségű tartalmakkal fogsz tudni dolgozni.
 • Hoztunk nektek egy  lehetséges tervet, ami segít nektek abban, hogy bátrabban megjelenjetek online és ne úgy érezzétek magatokat úgy, mint akit egyből a mély vízbe dobtak:
 1. Először szöveges posztokat használsz, ahol nem feltétlen lát mindenki
 2. Vágott videók és szöveges posztok: a szöveges posztok mellett olyan videókat is közzéteszel, amiket megvágtál
 3. Rövid videók, szöveges posztok: rövidebb videókat teszel közzé, de ezeket már nem vágod meg
 4. Élők, rövid videók, szöveges posztok – egyre több személyes történet

Tipp:Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

Lehetséges Egérút – hanganyag

Több segítségre van szükséged?

Konzultáció

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Martonosi Zita – Online Network Marketing Klub

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.