Segítünk neked abban, hogy vállalkozóként pontosabban lásd magad előtt az utat. Ötleteket osztunk meg veled, hogy át tudd hidalni azt az időszakot, amíg nincs pénzben kifejezett eredményed. Az energiád innentől fogva a frusztráció helyett olyan dolgokra tudd fordítani, amik előrevisznek téged.

Ha networkerként dolgozol, és úgy érzed, hogy mindenki más gyorsabban ér el sikereket, mint te, akkor ez a kérdés biztosan felmerült már benned is.
Ebben a bejegyzésben segítünk neked abban, hogy vállalkozóként pontosabban lásd magad előtt az utat, és ötleteket osztunk meg veled, hogy át tudd hidalni azt az időszakot, amíg nincs pénzben kifejezett eredményed, hogy az energiád innentől fogva a frusztráció helyett olyan dolgokra tudd fordítani, amik előrevisznek téged.

Mit jelent számodra a siker?

Miután rengeteg networkerrel és vállalkozóval beszéltünk, feltűnt számunkra, hogy ez teljesen mást jelent az embereknek.

Néhányan csak szeretnék ingyen megkapni a termékeket, mások szeretnének egy kis plusz pénzt az üzletükből, és vannak akik nagyon sokat szeretnének belőle keresni.

Ha 1 000 000 forintos havi bevétel a cél, akkor…

Vegyük most célba a havi 1 milliós jövedelmet egy olyan partnercégnél, ami már általánosan ismert Magyarországon.

Ezzel kapcsolatban meg kell említenünk, hogy az eredmények személyenként változóak. Ha mindent beleadsz, akkor is lehetséges, hogy nem érsz el sikert. Ez a kockázat MINDEN egyes vállalkozásnál fennáll.

Azt is fontos kiemelni, hogy mindenkinek más a hozzáállása, más képességei vannak és máshogy áll a munkához. Van, aki azt mondja, hogy életében nem dolgozott ennyit pluszban, és összesen fél órát foglalkozott a vállalkozásával, másnak pedig természetes, hogy ha vállalkozik, akkor egész nap azzal foglalkozik.

Amikor mi elkezdtünk vállalkozni, ezekkel tisztában voltunk, azért mégis örültünk volna, ha valaki konkrét számokat is tud velünk megosztani azzal kapcsolatban, hogy mégis kb. mennyi idő, amíg lesz bevételünk, vagy valamilyen sikert el tudunk érni. Ezért igyekszünk most a tapasztalataink alapján a legjobb becsléseket megosztani veled.

Ha azt vesszük alapul, hogy heti kb. 20 órát foglalkozol az üzleteddel és minél előbb elkezdesz 10-20 értékesítési hívást/prezentációt csinálni havonta, akkor körülbelül 2-5 év alatt el tudod érni a havi 1 000 000 forintos bevételt. Viszont amiért úgy gondolom, hogy igazán érdemes network marketinggel és online vállalkozással foglalkozni az az, hogy a következőkben ennek a bevételnek a többszörösét tudod elérni ugyanennyi vagy ettől még rövidebb idő alatt, főleg akkor, ha a személyes márkádra építed az üzletedet.

Miért tart ennyi ideig?

Nem azért, mert az emberek nem állnak készen arra, hogy csatlakozzanak hozzád, vagy mert az emberek nem értik az üzleted. Azért tart eleinte tovább megkeresni az első néhány százezer forintot, mert először képezned kell magad vállalkozóként ahhoz, hogy el tudj kezdeni pénzt keresni belőle, pont úgy, mint bármelyik másik vállalkozásnál.

Természetesen van olyan is, aki sokkal gyorsabban kezd el belőle profitálni, és olyan is van, aki soha semmit nem keres belőle.

és így is elképesztő lehetőség!

2-5 év befektetés minimális költséggel azért, hogy utána bármeddig növekedhessek és ne kelljen bejárnom egy munkahelyre, ahol nem becsülnek meg és nem tudom kontrollálni az életemet?

Ráadásul nem kell előképzettség, nem kell hozzá egyetemet elvégezni, ma már tényleg a lábamat sem kell megemelnem és bárki belekezdhet, akár mellékállásban.

Ezzel szemben egy hagyományos vállalkozáshoz több 10-20 millió forintot kell befektetni, és valószínűleg 5 nagyon kemény és stresszes év múlva kezd csak el profitot termelni. Tapasztalat nélkül ez nagyon rizikós. Nem véletlenül megy csődbe a vállalkozások legnagyobb százaléka az első 5-10 évben.

A network marketingben pedig ugyanezt a tudást és tapasztalatot tudod összegyűjteni anélkül, hogy mindenedet kockáztatnod kellene, és mégis sopánkodunk, hogy a harmadik hónapban még nincs bevételünk. Természetesen én is sopánkodtam, csak utólag tudom, hogy teljesen irreális elképzeléseim voltak.

Hogyan hidald át azt az időszakot, amíg nincs pénzben kifejezett sikered?

1. Tudatosítsd magadban, hogy a növekedési görbéd nem lineáris

Sokan irreális elvárásokkal vágnak bele a network marketing üzletükbe, és úgy gondolják, hogy munka, tapasztalatszerzés vagy a képességeik fejlesztése nélkül pár hónap alatt a többszörösét fogják keresni, mint a munkahelyükön 10 év után.

Teljesen reális, hogy a többszörösét keresd meg a fizetésednek. A hiba ott van, hogy lineáris növekedésben gondolkodunk. Tehát, ha a abból indulunk ki, hogy 3 év után lesz egymilliós bevételed, ez lineáris elképzelésnél annyit jelent, hogy az első év végén te már 300 000 forintot keresel, a következő év végén pedig 600 000-et, és így tovább.

A valóságban azonban a növekedésed inkább egy exponenciális görbére lehetne illeszteni. Tehát eleinte teljesen természetes, ha szinte semmit nem keresel a vállalkozásodból és idővel lesz meg az első bevételed, amit egyre gyorsabban tudsz növelni.

Ez a pozitívuma is, mert valójában sokkal nagyobb összegeket tudsz keresni, mint amit először el tudsz képzelni, annyi a különbség, hogy ez időben később valósul meg.

2. Ne csak a távoli célt/pénzt lásd!

Építs a részsikerekre! Miből tudod, hogy jó irányba tartasz? Abból, hogy:

Fejlődnek a képességeid:

 • Jobban értékesítesz
 • Izgalmasabb szövegeket írsz
 • Pozitívabb reakciót kapsz a posztjaidra
 • Jobb emberekkel tudsz kapcsolatot építeni

Egyre hatékonyabb vagy:

 • Letisztultabb a napi rutinod
 • Hatékonyabban dolgozol
 • Nagyobb a munkabírásod
 • Többet edzel, jobban érzed magad
 • Jobb döntéseket hozol

3. A pénzbeni célok mellett olyanokat tűzz ki, amiket te kontrollálsz:

Amikor elkezdesz vállalkozni nem áll a rendelkezésedre információ és tapasztalat arról, hogy mennyi ideig fog tartani, amíg pénzt fogsz belőle keresni. Ezért érdemes olyan célokat kitűznöd, amik ahhoz a munkához kapcsolódnak, amit el fogsz végezni. Például:

 • Csinálsz 100 értékesítést

Ha kitűzöd célul, hogy képzed magad értékesítőként, megcsinálsz 100-at, és közben folyamatosan méred az eredményeid és fejleszted magad, akkor egyszerűen elkerülhetetlen, hogy jó leszel benne. Ha pedig jó vagy értékesítésben, akkor elkerülhetetlen, hogy hatékonyabb legyél és pénzt keress belőle.

 • Kiraksz 30 videót

Ha pedig azt tűzöd ki célul, hogy készítesz 30 értékadó videót és közben folyamatosan méred az eredményeid és fejleszted magad, akkor egyszerűen elkerülhetetlen, hogy jó leszel videókészítésben. Ha pedig jó videókat készítesz, akkor elkerülhetetlen, hogy azokon keresztül több embert érsz el és jobb emberekkel tudsz kapcsolatot építeni.

Több segítségre van szükséged?

Konzultáció

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Martonosi Zita – Online Network Marketing Klub

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.