nm hirdetés

Mi az a 3 elem, ami miatt sikertelen a network marketing hirdetésed?

Neked is sokszor megfordult a fejedben, hogy milyen szuper lenne, ha te is tudnál hatékony hirdetést indítani, és mindig lenne olyan személy, akit érdekelne a lehetőséged?

Van néhány networker ismerősöd, akinek már tiltották a fiókját és nem szeretnél te is ugyanígy járni?

Megkértem Lippai Gábort, hogy segítsen nekünk abban, hogy megértsük a hatékony és jól működő hirdetések alapjait.

Gábor már hosszú ideje készíti a saját és az ügyfeleink hirdetéseit, szuper eredményekkel. Természetesen nem egyből lettek ilyen eredményei, úgy gondolom az összes létező hibát már elkövettük a hirdetési kampányaink összeállítása során és bizony az ügyfeleink kampányaiból is rengeteget tanultunk sok-sok pénz-, idő- és energiabefektetéssel. A következőkben az ő tanácsait ismerheted meg.

Mit várhatsz el?

Egy jól elkészített hirdetéssel gyakorlatilag folyamatosan minőségi jelölteket tudsz magadnak biztosítani, és azokkal a személyekkel tudsz beszélni, akik már kíváncsiak arra, amit nyújtani tudsz. Azt azonban nem várhatod el a hirdetéseidtől, hogy egyből belépőket és vásárlókat generáljanak.

Az elsődleges cél tehát egy network marketing hirdetés esetében, hogy email, vagy chatbot feliratkozókat gyűjts, akiket később újból elérhetsz. 

Most pedig, ahogy a címben ígértük, megosztom veled azt a 3 alkotó elemet, amik miatt sikertelen lehet a hirdetési kampányod.

Célközönség

Az első ilyen változó a célközönség. Le kell tisztáznod magadban hogy nem akarsz mindenkivel dolgozni. Ez azért fontos, mert ha nagyon széles célközönséget választasz, akkor a facebook algoritmusa a legolcsóbban megszerezhető kattintások irányába fog elmenni, ami nem biztos, hogy a neked megfelelő minőségű embereket fogja hozni. Gondold át tehát jó alaposan még a hirdetés elindítása előtt, hogy melyik az a szűk célcsoport, amivel igazán szívesen dolgoznál. Szerencsére a hirdetések beállításánál nagyon sok lehetőség van jól leszűkíteni és beállítani a kiválasztott célcsoportot.

Kreatív tartalom

A második változónk a kreatív tartalom. Ez lényegében a kép, amit a hirdetéseknél látsz. A célja, hogy megállítsa őket a folyamatos görgetésben. Mitől lesz jó egy ilyen kreatív?

A kreatívod akkor lesz jó, ha megragadja a célközönséged figyelmét. Ezt pedig teszteléssel tudod kideríteni. Érdemes erős színekkel, meglepő kiemelésekkel tesztelned. Próbáld ki, hogy működik, ha te is szerepelsz rajta vagy ha egyszerűen elfordítod a fotót. A kreatívoknál egészen meglepő eredmények szoktak születni.

Hirdetésszöveg

Ezzel megérkeztünk a harmadik változónkhoz, ami maga a hirdetésszöveg. Ez a legkritikusabb a facebook szabályok szempontjából. A hirdetés nem szólhat pénzkereseti lehetőségről, tehát direkt MLM lehetőséget nem hirdethetsz. Ezt ki tudod küszöbölni azzal, hogy értékes tartalmat hirdetsz meg.

Nézzük mitől lesz jó egy hirdetésszöveg? Attól, hogy a meghatározott célcsoportod azt érzi, hogy konkrétan hozzá szólsz. 

  • Próbáld beleképzelni magad a helyébe:
  • Milyen gondolatok tartják ébren éjjelente?
  • Mi az az érzés, amit mindenáron el akar kerülni?
  • Mik a legnagyobb vágyai?

Ezekre a kérdésekre koncentrálj és a megfelelő emberek figyelmét fogod felkelteni.

Tipp: Mielőtt hirdetésekkel kezdesz foglalkozni, alaposan, akár többször is olvasd el a hirdetési szabályzatot. Ebből kapsz egy alapszintű képet arról, hogy mi alapján dolgoznak a facebook algoritmusai.

Zárásként még egy jó tanács: Érdemes időt és pénzt fektetned abba, hogy ezen a területen képezd magad, mert minőségi hirdetésekkel egyszerűen tudsz érdeklődőket találni, sokkal könnyebben meg tudod óvni a fiókod biztonságát is, és a pénzed sem fogod kidobni az ablakon eredménytelen hirdetésekkel.

Több segítségre van szükséged?

Foglalj időpontot Ingyenes Konzultációra velem, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő stratégiát az üzletedhez! Foglalok…

Csatlakozz a Facebook Közösségünkhöz, ahol több, mint 2000 hasonló gondolkodású online networkerrel találkozhatsz és felteheted a kérdéseid. Csatlakozom…

Megosztás

Hasonló bejegyzések

online network marketing
zitamartonosi

Tartalom és posztötletek, hogy többet értékesíts most karácsonykor

Az év vége az egyik legjobb időszak, hogy növeld az értékesítéseid számát. Ráadásul a legtöbb partnercég sokszor teljesen új termékekkel, csomagolással készül vagy átgondolt karácsonyi csomagokat is összeállít, hogy segítse a munkád.